Chat with us, powered by LiveChat

LYNXin kautta avattua arvo-osuustiliä haettassa Interactive Brokersissa käytämme omaa sähköpostiosoitettamme (servicedesk@lynxbroker.fi), jotta saamme ladattua tilillesi tarvittavat asetukset. Kun tilisi LYNXin kautta on hyväksytty sinun tulee vaihtaa tämä sähköpostiosoite tilinhallinnan kautta. Tämä on osa arvo-osuustilin aktivointia LYNXin kautta ja näin varmistat myös, että saat jatkossa ilmoituksia salkkuusi liittyen (esim. tietoja osingoista, muutoksista liittyen vakuusvaatimuksiin, sekä muita raportteja). Alta löydät vaiheittaisen ohjeistuksen siihen, kuinka voit vaihtaa sähköpostiosoitteen.

Huomio! Jos vaihdat sähköpostiosoitteen servicedesk@lynxbroker.fi:stä henkilökohtaiseen sähköpostiosoitteeseesi, sinun on ilmoitettava asiasta erikseen. Näin voimme vahvistaa sähköpostin muutoksen ja toteuttaa sen lopullisesti. Voit tehdä tämän avaamalla tämän ikkunan oikeassa alakulmassa olevan chatin tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@lynxbroker.fi.

Ohjeet sähköpostiosoitteen muuttamiseen

1. Klikkaa tästä kirjautuaksesi tilinhallintaan.

Klikkaa oikeassa yläkulmassa näkyvää henkilökuvaketta ja valitse  Settings 1.

1

Ruudun oikealla puolella näet User Settings ja Communication-sarakkeen. Klikkaa Communication-sarakkeesta Email Address:in oikealta puolelta Configure-ratasta.3.

3
Valitse No kohdassa Do you still have access to this email address? 4. Kirjoita uusi sähköpostiosoitteesi kahdesti 5. Valitse sitten Continue.

4
5
6
Seuraavaksi sinua pyydetään tunnistautumaan. Syötä sitten käyttäjätunnuksesi ja salasanasi, joita käytät kirjautuessasi LYNX-kaupankäyntilillesi 6. Saattaa olla, että sinun on vielä syötettävä koodit koodikortiltasi, tai näet ’challenge’, joka sinun täytyy syöttää LYNX-kaupankäyntisovellukseen. Jälkimmäisessä tapauksessa avaa LYNX Trading -sovellus ja klikkaa Services> Authenticate ja anna sitten vastausjoukko. Katso tarvittaessa tarkemmat ohjeet LYNX-kaupankäyntisovelluksesta.

7
8
Niin sanottu Confirmation Number on nyt lähetetty uuteen sähköpostiosoitteeseesi. Anna tämä numero 7 ja valitse Continue.

9
10

Ilmoita sähköpostimuutoksesta LYNXin asiakaspalveluun joko sähköpostitse info@lynxbroker.fi tai chatin kautta.

LYNXin asiakkaana sinulla on mahdollisuus avata demotili, kun oikea tilisi on hyväksytty. Tämän avulla voit testata uusia strategioita ennen niiden toteuttamista pörssissä. Voit avata demotilin tilinhallinnan kautta.

Kirjaudu tilinhallintaan tästä.

1. Klikkaa oikeassa yläkulmassa näkyvää henkilökuvaketta ja valitse Settings 1.

1
2. Ikkunan vasemmalta puolelta otsikoinnin “Account Settings” alta klikkaa kohdasta Paper Trading Account 2.

2

3. Täytä Username-kohtaan 4 käyttäjänimi demotilille.

4. Täytä Password-kohtaan 5 salasana demotilille.

5. Täytä Confirm Password-kohtaan 6 salasana uudelleen.

Kirjoita käyttäjätunnuksesi ja salasanasi itsellesi muistiin.

6. Klikkaa Continue 7.

4
5
6
7

Demotili aktivoituu normaalisti seuraavana arkipäivänä.

TWS-kaupankäyntijärjestelmässä kirjaudu demotilille valitsemalla Paper Trading-ikkuna. Syötä demotilisi käyttäjätunnukset asianomaisiin kenttiin ja kirjaudu sisään.

Demotiliä on mahdollista käyttää myös LYNX Trading-mobiilisovelluksen kautta. Valitse Paper-kirjautumisikkuna ja kirjaudu sisään demotilin käyttäjätunnuksillasi.

Reaaliaikaisen markkinadatan vastaanottamiseksi demotilillesi sinulla on oltava tilaus johonkin datapakettiin. Kun datapaketti on aktivoitu, voit jakaa sen ilmaiseksi seuraamalla alla olevia ohjeita.

  1. Kohdasta Configuration valitse Paper Trading Account ja klikkaa rattaan kuvaa “Configure”.
  2. Valitse Yes kohtaan ‘Share real-time market data subscriptions with paper trading account?’
  3. Klikkaa Save tallentaaksesi muutoksen. 9.
8
9
Reaaliaikainen data jaetaan välittömästi demotilisi kanssa.

Tällä sivulla kerromme, kuinka voit hakea kaupankäyntilupaa tilinhallinnan kautta.

Kirjaudu tilinhallintaan tästä.

1. Klikkaa oikeassa yläkulmassa näkyvää henkilökuvaketta ja valitse Settings 1. Seuraavalla sivulla etene kohtaan Account Settings ja klikkaa “Trading Permissions2.

1
2

Sinulle avautuu yleiskatsaus eri tuotetyypeistä. Klikkaamalla tuotteen kohdalta “Request” voit pyytää uutta kaupankäyntilupaa tai muuttaa jo olemassa olevaa kaupankäyntilupaa klikkaamalla “Add/Edit“.

hae kaupankäyntilupaa

Seuraavalla sivulla näet yleiskatsauksen kaikista maista, joihin voit pyytää kaupankäyntilupaa valitulle tuotteelle. Rastita alue tai maa, jolle haluat luvan, ja klikkaa Continue.

hae kaupankäyntilupaa eri maanosiin

 

Seuraavalla sivulla sinua kehotetaan vielä tarkistamaan pyyntösi. Tarkastettuasi pyynnön, klikkaa vielä kerran Continue sivun oikeasta alakulmasta.

Tiettyä tuotetta koskeva kaupankäyntilupa hyväksytään, jos sijoitustavoitteesi vastaavat kyseisen tuotteen tavoitteita, jos sinulla on riittävästi kokemusta kaupankäynnistä kyseisellä tuotteella ja jos taloudellinen tilanteesi katsotaan riittäväksi. Jos kaikki vaatimukset täyttyvät, kaupankäyntiluvat myönnetään yleensä 24 tunnin kuluessa.

Jos sinulla ei ole riittävää tietotasoa tai kokemusta tuotteesta, sinulle saatetaan tarjota myös mahdollisuus suorittaa online-tutoriaali, jonka läpäiseminen yleensä riittää hyväksynnän saamiseksi. Mikäli mahdollisuus tutoriaalin suorittamiseksi tarjotaan, löydät tämän tilinhallinnasta klikkaamalla sivun oikeasta yläkulmasta kello-kuvaketta ja valitsemalla Pending Items.

Käyttäjätunnusten palauttaminen ei tarvitse olla vaikeaa. Jos olet unohtanut LYNXin kautta avatun arvo-osuustilisi käyttäjätunnuksen tai salasanan, voit palauttaa molemmat muutamalla klikkauksella.

Jos haluat palauttaa LYNXin kautta avatun arvo-osuustilisi käyttäjätunnuksen tai salasanan, avaa tilinhallinnan kirjautumisikkuna ja klikkaa Need help?

Mikäli olet unohtanut käyttäjätunnuksesi, valitse Forgot Username. Mikäli olet unohtanut salasanasi, valitse Forgot Password.

Palauta käyttäjätunnus

Kirjoita tiedossa oleva sähköpostiosoitteesi, syntymäaikasi ja antamasi henkilöllisyystodistuksen tunnistenumero.

Saat vahvistuskoodin sähköpostitse tai tekstiviestillä. Valitse toimitustapa ja valitse Send Token.

Vahvistuskoodi lähetetään muutaman minuutin kuluessa. Kirjoita koodi asianomaiseen kenttään.

Tilisi käyttäjätunnus tulee näkyviin, ja voit nyt kirjautua uudelleen. Tarvittaessa voit myös palauttaa salasanan.

Palauta salasana

Kirjoita käyttäjätunnuksesi ja syntymäaikasi. Jos et muista käyttäjätunnusta, voit palauttaa sen ensin.

Avaa LYNX Trading-sovellus ja valitse Services – Authenticate. Anna PIN-koodisi ja syötä Challenge, joka sinulle annettiin selaimella. Kun olet syöttänyt Challenge-koodin LYNX Trading-sovellukseen, klikkaa Generate Response.

Seuraavaksi LYNX Trading sovellus luo sinulle koodin (Response String), joka sinun on syötettävä selaimelle asianmukaiseen kenttään.

Etkö ole asentanut LYNX Keytä tai oletko unohtanut PIN-koodisi? Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.

Saat vahvistuskoodin muutamassa minuutissa sähköpostitse tai tekstiviestillä toimitustavasta riippuen. Kirjoita koodi asianomaiseen kenttään ja valitse Continue.

Kirjoita vahvistuskoodi asianomaiseen kenttään ja valitse Continue.

Valitse uusi salasana ja toista se. Huomioi salasanan turvallisuusvaatimukset.

Usein kysytyt kysymykset käyttäjätunnusten palauttamisesta

Tarkista sähköpostisi roskaposti. Jos et ole saanut vahvistuskoodia 10 minuutin kuluessa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.
Kirjoita passisi/henkilökortin tunnistenumero, jonka olet antanut tilin avaamista varten. Jos henkilöllisyystodistuksesi on kadonnut tai muuttunut, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.
Käyttäjätunnus luodaan tilin avaamisen yhteydessä, eikä sitä voi muuttaa.
Elokuuhun 2018 asti uusille asiakkaille annettiin fyysinen turvalaite, turvakoodikortti. Jos olet hukannut turvakoodikorttisi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse.
Tallennettu sähköpostiosoite ja puhelinnumero näytetään salattuina merkkeinä. Jos sinulla ei ole pääsyä sähköpostiosoitteeseen tai puhelinnumeroon, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.
Mikäli haluat ainoastaan vaihtaa salasanasi, löydät ohjeet tähän täältä: Vaihda salasana

Voit pyytää LYNXin kautta avatun arvo-osuustilin vuosiraportteja tilinhallinnan kautta. Vuosiraportti sisältää yleiskatsauksen kaikista muutoksista, joita arvo-osuustililläsi on tapahtunut valitun ajanjakson aikana, mukaan lukien yleiskatsaus tapahtumiin, käteisvarojen muutoksiin, osinkomaksuihin, talletuksiin ja nostoihin.

Löydät alta vaiheittaiset ohjeet vuosiraportin tulostamista varten. 

Kirjaudu tilinhallintaan tästä.

Käytätkö tilinhallinnan uutta valikkoa? Valitse päävalikosta Performance & Statements 1 ja pudotusvalikosta Statements 2.

2
1

Käytätkö tilinhallinnan vanhaa valikkoa? Valitse päävalikosta Reports 1ja pudotusvalikosta Statements 2.

1
2

Mikäli haluat tarkastella vuoden 2021 raporttia:

1. Klikkaa Reports-otsikoinnin vierestä U-tilinumeroa 1.
2. Klikkaa sivun oikealle puolelle ilmestyvästä ponnahdusikkunasta filtteri-ikonia 2, valitse sekä Open 3 että Migrated 4 ja klikkaa Apply 5. Valitse molemmat U-tilinumerot 6 ja klikkaa lopuksi Continue 7.

 

1
2
5
3
4
7
6
 

Haluatko tarkastella vuoden 2020 tai sen jälkeisiä raportteja?

1. Pääset vaihtamaan tilinumeron vanhaan IBUK-tilinumeroon klikkaamalla ensin 1 U-numeroa.
2. Klikkaa sivun oikealle puolelle ilmestyvästä ponnahdusikkunasta filtteri-ikonia 2 ja valitse Migrated 3 ja klikkaa Apply 4 ja lopuksi Continue.

1
3
2
4
 

1. Valitse seuraavaksi ”Default Statements” otsikon alta Activity ja klikkaa Run 1.

1

2. Tee seuraavat valinnat: Valitse Period-kohtaan Annual 2, Date-kohtaan vuosi X 3 (vaihtoehtoisesti valitse Period-kohtaan ”Custom Date Range” ja valitse haluttu ajankohta) ja lisäksi voit valita tiliotteelle kielen kohdasta Language 4. Kohdasta Select Format/Action 5 voit valita, missä muodossa haluat tarkastella (view) tai tulostaa/tallentaa (download) tiliotteen.

3
2
4
5

Alla tiivistetty katsaus vuosiraportin eri osioihin. Vuosiraportin sisältö on esitelty tarkemmin täällä: Tiliotteen sisältö.

 

Net Asset Value Tilisi arvo kyseisen vuoden alussa ja lopussa. Sisältää yhteenvedon kaikista muutoksista.

 

Open positions Avoimet positiot joulukuun 31. päivään asti.

 

Trades Kaikki toteutuneet toimeksiannot, jotka on tehty kuluvan vuoden aikana.

 

Dividends Saadut osingot.

 

Withholding Tax Kyseisenä vuonna pidätetyt lähdeverot.

 

Deposits & Withdrawals (Talletukset ja nostot) Talletuksesi LYNXin kautta avatulle tilillesi ja siirtosi pankkitilillesi.

Voit ladata LYNXin kautta avatun arvo-osuustilisi tiliotteen tilinhallinnan kautta. Tästä tiliotteesta löydät yleiskatsauksen kaikista arvo-osuustilillä tapahtuneista tapahtumista valitsemallasi ajanjaksolla. Tiliote sisältää yleiskatsauksen tapahtumista, käteisvarojen muutoksista, osinkomaksuista, talletuksista ja nostoista.

Kirjaudu tilinhallintaan tästä.

Käytätkö tilinhallinnan uutta valikkoa? Valitse päävalikosta Performance & Statements 1 ja pudotusvalikosta Statements 2.

2
1

Käytätkö tilinhallinnan vanhaa valikkoa? Valitse päävalikosta Reports 1ja pudotusvalikosta Statements 2.

1
2

Huom! Oletko uusi asiakas ja tilisi LYNXin kautta on avattu vuonna 2021? Voit ohittaa tämän vaiheen.

Haluatko tarkastella vuoden 2020 tai sen jälkeisiä tiliotteita? Pääset vaihtamaan tilinumeron vanhaan IBUK-tilinumeroon klikkaamalla U-numeroa 1. Klikkaa ponnahdusikkunasta filtteri-ikonia 2 ja valitse Migrated 3 ja klikkaa Apply 4 ja lopuksi Continue.

1
3
2
4
Mikäli haluat tarkastella vuoden 2021 tiliotetta, klikkaa filtteri-ikonia 1, valitse sekä Open 2 että Migrated 3 ja klikkaa Apply 4. Valitse molemmat U-tilinumerot 5 ja klikkaa lopuksi Continue 6.

2
5
3
4
7
6

Valitse seuraavaksi ”Default Statements” otsikon alta Activity ja klikkaa Run 1.

1

Seuraavassa ponnahdusikkunassa voit tehdä seuraavat valinnat:

1. Period-kohdassa 1 sinua pyydetään valitsemaan ajanjakso ja Date-kohdassa 2 voit määrittää tämän tarkemmin.

2. Language-kohdassa 3 voit tehdä valinnan, millä kielellä haluat tiliotteen.

3. Kohdasta Select Format/Action 4 voit valita, missä muodossa haluat tarkastella (view) tai tulostaa/tallentaa (download) tiliotteen.

2
1
3
4

Haluatko vastaanottaa raportteja sähköpostiisi? Löydät vaiheittaisen ohjeistuksen täältä siihen, kuinka voit määritellä, miten ja milloin raportteja vastaanotat.

Näet kaupankäyntijärjestelmissä oletuksena myöhästyneet kurssitiedot, yleensä noin 15 minuutin viiveellä, mikäli tarkasteltavasi pörssi sallii tämän mahdollisuuden. Tarjolla on kuitenkin erilaisia reaaliaikaisia markkinadatapaketteja.

Ilmaisiin ja maksullisiin markkinadatapaketteihin pääset tutustumaan tilinhallinnan Market Data Subscriptions-osion kautta. Tällä sivulla kerromme, kuinka tilaat reaaliaikaista markkinadataa ja lisäksi esittelemme suosituimmat markkinadatapaketit.

HUOMAUTUS: Jotta voit tilata reaaliaikaista markkinadataa, arvo-osuustilin arvo on oltava vähintään 500 Yhdysvaltain dollaria (tai vastaava arvo muussa valuutassa).

Markkinadatan tilaaminen

1.  Kirjaudu tilinhallintaan.
2. Klikkaa henkilökuvaketta sivun oikeasta yläreunasta ja valitse Settings.
3. Trading Platform-osion alta valitse Market Data Subscriptions.

Näet nyt nykyiset markkinadatatilauksesi.

4. Voit tilata uusia paketteja klikkaamalla Configure-ratasta Current GFIS Subscriptions-osion oikealta puolelta.

Current subscriptions

5. Seuraavalla sivulla näet taulukkomuotoisen yleiskatsauksen eri markkina-alueista, joille on saatavilla markkinadatapaketteja. Klikkaa haluamaasi aluetta nähdäksesi sitä vastaavat markkinadatapaketit.

MD regions

6. Tee valintasi ruksimalla haluamasi tilauksen oikealla puolella oleva valintaruutu.
7. Kun olet tehnyt valintasi, klikkaa Continue sivun alareunassa.

OPRA

8. Lopuksi saat yleiskatsauksen tilatuista markkinadatapaketeista.
Klikkaa OK. Reaaliaikaiset markkinatiedot ovat välittömästi aktiivisia kaikilla alustoilla.

Huomioithan, että sinun on mahdollisesti nollattava yhteys markkinadatapalvelimiin, jotta voit vastaanottaa markkinadataa Trader Workstation-kaupankäyntialustan kautta. Nollaa yhteys painamalla näppäinyhdistelmää Ctrl+Alt+F (Macissa Control+Option+F). Vaihtoehtoisesti voit käynnistää kaupankäyntialustan uudelleen.

Markkinadatapaketin tilausmaksu peritään suoraan tilauksen yhteydessä ja kunkin seuraavan kuukauden ensimmäisenä pankkipäivänä niin kauan kuin tilaukset ovat aktiivisia. Kaikki maksut muunnetaan maksupäivänä kulloinkin voimassa olevaan valuuttakurssiin ja vähennetään tilin perusvaluutassa (useimmilla EUR).

Huomautukset:
Jos et kirjaudu sisään arvo-osuustilillesi 60 päivään, kaikki tilatut markkinadatapaketit peruuntuvat automaattisesti kuukauden lopussa.
Jos tilaat hintatietoja vain osaksi kuukautta, sinua tullaan silti veloittamaan koko kuukaudesta.

Suosittuja markkinadatapaketteja

Käytä alla olevia pudotusvalikkoja nähdäksesi asiakkaidemme yleisimmin käyttämät markkinadatapaketit.
Tässä esitetyt hinnat koskevat ainoastaan ei-ammattimaisiksi luokiteltuja asiakkaita ja Level 1 paketteja (Top of the Book).

Eurooppa

Osakkeet
Markkinadatapaketin nimi Hinta per kuukausi Tuote Erityisominaisuudet
European (BATS/Chi-X) Equities Ilmainen BATS/Chi-X:ssä kaupankäynnin kohteena olevat osakkeet Sisältää myös Level 2 tason hintatiedot.
Spot Market Germany (Frankfurt/Xetra) 16,25 EUR XETRA:ssa tai Frankfurtin pörssissä kaupankäynnin kohteena olevat osakkeet ja Frankfurtin pörssissä kaupankäynnin kohteena olevat sertifikaatit
UK LSE Equities 5,00 GBP Lontoon pörssissä kaupankäynnin kohteena olevat osakkeet

Johdannaiset
Markkinadatapaketin nimi Hinta per kuukausi Tuote Erityisominaisuudet
German ETF's and Indices 1,25 EUR Saksan kehitystä kuvaavat indeksit (esim. DAX) ja tietyt ETF-rahastot
Eurex Core 8,75 EUR Eurexissa kaupankäynnin kohteena olevat futuurit, futuurioptiot, osake- ja indeksioptiot
Eurex Retail Europe 2,00 EUR Eurexissa kaupankäynnin kohteena olevat tietyt johdannaiset (esim. Mini-Dax Futures)
Stuttgart Boerse incl. Euwax (SWB) 6,00 EUR Stuttgartin pörssissä kaupankäynnin kohteena olevat osakkeet ja sertifikaatit

Pohjois-Amerikka

Osakkeet
Markkinadatapaketin nimi Hinta per kuukausi Tuote Erityisominaisuudet
US Securities Snapshot and Futures Value Bundle + US Equity and Options Add-On Streaming Bundle Maks. 14,50 USD, min. 4,50 USD.
Lisätietoja: katso erityisominaisuudet
AMEX:ssä, NYSE:ssä ja NASDAQ:ssa kaupankäynnin kohteena olevat osakkeet ja näihin osakkeisiin liittyvät optiot US Securities Snapshot and Futures Value Bundle: 10,00 USD kuukausimaksua ei veloiteta, mikäli tilille kertyneet kuukausittaiset komissiot saavuttavat vähintään 30,00 USD.
NYSE (Network A/CTA) 1,50 USD NYSE:ssä kaupankäynnin kohteena olevat osakkeet Kaikkien kolmen paketin valikoima on sama kuin US Equity and Options Add-On Streaming Bundle-paketti osakkeiden osalta.
AMEX (Network B/CTA) 1,50 USD AMEX:issä kaupankäynnin kohteena olevat osakkeet
NASDAQ (Network C/UTP) 1,50 USD NASDAQ:issa kaupankäynnin kohteena olevat osakkeet
OTC Markets 3,00 USD Pink-pörssissä kaupankäynnin kohteena olevat osakkeet (penny stocks).

Johdannaiset
Markkinadatapaketin nimi Hinta per kuukausi Tuote Erityisominaisuudet
US Securities Snapshot and Futures Value Bundle + US Futures Value Bundle PLUS Maks 15,00 USD, min. 5,00 USD
Lisätietoja: katso erityisominaisuudet
CBOT:ssä, CME:ssä, COMEX:ssä ja NYMEX:ssä kaupankäynnin kohteena olevat futuurit ja futuurioptiot US Securities Snapshot and Futures Value Bundle: 10,00 USD kuukausimaksua ei veloiteta, mikäli tilille kertyneet kuukausittaiset komissiot saavuttavat vähintään 30,00 USD.
CBOT Real-Time 1,25 USD CBOT:ssä kaupankäynnin kohteena olevat futuurit ja futuurioptiot Kaikkien kolmen paketin kattavuus vastaa US Futures Value Bundle PLUS -paketin kattavuutta futuurien ja futuurioptioiden osalta.
CME Real-Time 1,25 USD CME:ssä kaupankäynnin kohteena olevat futuurit ja futuurioptiot
COMEX Real-Time 1,25 USD COMEX:issä kaupankäynnin kohteena olevat futuurit ja futuurioptiot
NYMEX Real-Time 1,25 USD NYMEX:issä kaupankäynnin kohteena olevat futuurit ja futuurioptiot
US Securities Snapshot and Futures Value Bundle + US Equity and Options Add-On Streaming Bundle Maks. 14,50 USD, min. 4,50 USD.
Lisätietoja: katso erityisominaisuudet
AMEX:ssä, NYSE:ssä ja NASDAQ:ssa kaupankäynnin kohteena olevat osakkeet ja näihin osakkeisiin liittyvät optiot US Securities Snapshot and Futures Value Bundle: 10,00 USD kuukausimaksua ei veloiteta, mikäli tilille kertyneet kuukausittaiset komissiot saavuttavat vähintään 30,00 USD.
OPRA (US Options Exchanges) Maks. 1,50 USD,
Lisätietoja: katso erityisominaisuudet
Tarjoaa optioita koskeva dataa: AMEX, ARCA, BATS, BOX, BSE, CBOE2, CBOE, ISE NASDAQ ja PHLX. 1,50 USD kuukausimaksua ei veloiteta, mikäli tilille kertyneet kuukausittaiset komissiot saavuttavat vähintään 20,00 USD.

Muut (global)

Markkinadatapaketin nimi Hinta per kuukausi Tuote Erityisominaisuudet
IDEAL FOREX (IDEAL PRO) Ilmainen Forex
UK Physical Metals and Commodities (Level I) Ilmainen Lontoon spot-markkinoilla kaupankäynnin kohteena olevat jalometallit

Manage Market Data

Saatavilla olevien markkinadatapakettien valikoima on erittäin laaja, mutta esimerkiksi Trader Workstation -kaupankäyntialustan (TWS) kautta apunasi on Manage Market Data-työkalu.

1. Kirjaudu TWS-kaupankäyntialustalle ja hae arvopaperia, jonka kurssitiedot haluaisit nähdä reaaliaikaisena.
2. Klikkaa arvopaperia hiiren oikeella painikkeella ja valitse Manage Market Data.

TSLA example

3. Tilinhallinnan Market Data Subscriptions -osio avautuu oletusselaimessasi. Saat yleiskatsauksen kaikista valitulle arvopaperille saatavilla olevista markkinadatapaketeista.

MD regions

4. Tee valintasi ruksimalla haluamasi tilauksen oikealla puolella oleva valintaruutu.
5. Kun olet tehnyt valintasi, klikkaa Continue sivun alareunassa.

Nasdaq

6. Lopuksi saat yleiskatsauksen tilatuista markkinadatapaketeista.
Klikkaa OK. Reaaliaikaiset markkinatiedot ovat välittömästi aktiivisia kaikilla alustoilla.

Huomioithan, että sinun on mahdollisesti nollattava yhteys markkinadatapalvelimiin, jotta voit vastaanottaa markkinadataa Trader Workstation-kaupankäyntialustan kautta. Nollaa yhteys painamalla näppäinyhdistelmää Ctrl+Alt+F (Macissa Control+Option+F). Vaihtoehtoisesti voit käynnistää kaupankäyntialustan uudelleen.

Huomiothan, että haun yhteydessä näkyvät markkinadatapaketit perustuvat suosituksiin, eikä ne välttämättä vastaa tarpeitasi. Tarkista siis valintasi huolellisesti ennen uusien tilausten tekemistä.

Markkinadatapakettien peruuttaminen

1.  Kirjaudu tilinhallintaan.
2. Klikkaa henkilökuvaketta sivun oikeasta yläreunasta ja valitse Settings.
3. Trading Platform-osion alta valitse Market Data Subscriptions.

Näet nyt nykyiset markkinadatatilauksesi.

4. Voit peruuttaa paketteja klikkaamalla Configure-ratasta Current GFIS Subscriptions-osion oikealta puolelta.

Subs

5. Seuraavalla sivulla näet taulukkomuotoisen yleiskatsauksen eri markkina-alueista, joille on saatavilla markkinadatapaketteja. Klikkaa haluamaasi aluetta peruuttaaksesi haluamasi markkinadatapaketit. Oikeanpuoleinen tilausnäkymä toimii apuna.

MD regions 2

6. Tee valintasi poistamalla valittujen ruutujen rastit oikealla puolella.
7. Kun olet tehnyt valintasi, klikkaa Continue sivun alareunassa.

OPRA 2

8. Lopuksi saat yleiskatsauksen jäljellä olevista markkinadatapaketeista.
Klikkaa OK.

Jos peruutat markkinadatapaketin tilauksen, saat kyseisen paketin reaaliaikaisen markkinadatan kuluvan kalenterikuukauden loppuun asti.

Usein kysyttyä

Voit joko hyödyntää TWS-kaupankäyntijärjestelmän Manage Market Data-työkalua, joka on esitelty tässä osiossa tarkemmin tai vaihtoehtoisesti voit hyödyntää tilinhallinnan Market Data Assistant -työkalua sopivien markkinadatapakettien löytämiseksi. Löydät Market Data Assistant-työkalun seuraavasti: kirjaudu tilinhallintaan, klikkaa Help?-kuvaketta sivun oikeasta yläkulmasta ja valitse Support Center ja Market Data Assistant. Täytä joko halutun tuotteen symboli tai ISIN, sekä valitse haluamasi pörssi kohdasta Exchange. Lopuksi klikkaa Search.

Huomiothan, että haun yhteydessä näkyvät markkinadatapaketit perustuvat suosituksiin, eikä ne välttämättä vastaa tarpeitasi. Tarkistathan siis valintasi huolellisesti ennen uusien tilausten tekemistä. 

Jos haluat nähdä reaaliaikaista markkinadataa Yhdysvaltain optioista, voit tilata OPRA-paketin:

OPRA (US Options Exchanges)
Tarjoaa optiodataa AMEX, ARCA, BATS, BOX, BSE, CBOE2, CBOE, ISE, NASDAQ ja PHLX.

Toimeksiantojesi välitys ja toteutus tapahtuu aina reaaliajassa. Reaaliaikainen markkinadata ei ole edellytys kaupankäynnille LYNXin kautta. Arvopapereilla, joiden kurssitiedot näytetään sinulle viiveellä tai ilman kurssitietoja, voit silti käydä kauppaa. Ota kuitenkin toimeksiantotyyppiä valitessasi huomioon, että viivästetyt kurssitiedot voivat poiketa reaaliaikaisista kurssitiedoista.
Reaaliaikaiset markkinadatapaketit saattavat poistua automaattisesti käytöstä, jos jokin seuraavista tapahtuu:

1. Tilin arvo on alle 500 USD tai vastaava summa muussa valuutassa.
2. Vaihdat ammattilaistatustasi (professional status: non-professional/professional).
3. Et ole ilmoittanut/päivittänyt ammatilaisstatustasi (professional status) IB:n pyynnöstä (IB ilmoittaa tästä yleensä “Update To Your Market Data Subscriber Status”-sähköpostiviestin muodossa).
4. Jos et kirjaudu sisään arvo-osuustilillesi 60 päivään, kaikki tilatut markkinadatapaketit peruuntuvat automaattisesti kuukauden lopussa.

Maksullisten markkinadatapakettien maksut laskutetaan kuukausittain. Veloitus tapahtuu seuraavan kuukauden kolmantena työpäivänä.

Löydät veloitukset tiliotteeltasi kohdasta "Fees". Löydät ohjeet tiliotteen tarkasteluun täältä.

Jos et tilaa reaaliaikaista markkinadataa, saat automaattisesti maksutta viivästetyt kurssitiedot, mikäli tarkasteltavasi pörssi sallii tämän mahdollisuuden. Myöhästyneet kurssitiedot näkyvät yleensä noin 15 minuutin viiveellä, mutta voi vaihdella pörsseittäin (n. 10–20 min). Reaaliaikaiset markkinadatapaketit ovat yleensä maksullisia. Osa paketeista on ilmaisia tai niihin sisältyy alennuksia.
Reaaliaikaisen markkinadatan vastaanottamiseksi demotilillesi sinulla on oltava tilaus johonkin datapakettiin. Kun datapaketti on aktivoitu, voit jakaa sen demotilille seuraavin ohjein: Kirjaudu tilinhallintaan, klikkaa henkilökuvaketta sivun oikeasta yläkulmasta ja valitse Settings. Account Configuration-osion alta valitse Paper Trading Account ja valitse "Yes" kohdassa "Share real-time market data subscriptions with paper trading account?" ja klikkaa Save tallentaaksesi muutoksen.

Voit nostaa käteisvaroja LYNXin kautta avatulta arvo-osuustililtä vastatilillesi tilinhallinnan kautta. Kuinka varojen nosto tapahtuu vaihe vaiheelta LYNXin kautta, on selitetty tarkemmin tällä sivulla. Lisäksi ohjeistamme, miten löydät tapahtumahistorian tilinhallinnan kautta.

– Nostoa ei ole mahdollista suorittaa valuutassa, jonka käteissaldo on negatiivinen tai jonka käteissaldo muuttuu negatiiviseksi noston suorittamisen jälkeen.
– Varojen nosto voidaan suorittaa vain perusvaluutassasi, asuinmaasi valuutassa tai jollakin seuraavista valuutoista: EUR, USD, HKD, AUD, GBP, CHF, CAD, JPY, SGD.
– Lisäämiesi vastatilien määrää voidaan rajoittaa järjestelmän tekemän riskinarvioinnin perusteella.
– Mikäli teet noston äskettäin lisätylle pankkitilille, on mahdollista, että pyydämme sinua toimittamaan meille kopion pankkitiliotteesta LYNX+ alustan Client Zone-portaalin kautta. Saat pyynnöstä erillisen sähköpostiviestin. Nosto käsitellään mahdollisimman pian sen jälkeen, kun olemme vastaanottaneet kopion pankkitiliotteesta ja tarkistaneet sen. 

Kirjaudu tilinhallintaan tästä.

Valitse päävalikosta Transfer & Pay 1  ja pudotusvalikosta Transfer Funds 2.

1
2

Klikkaa Make a Withdrawal 1Mikäli olet jo linkittänyt pankkitilisi, löydät tämän otsikon Select from your Saved Withdrawal Information alta ja voit valita haluamasi tilin klikkaamalla Select 2 . Jos teet noston uudelle pankkitilille, siirry kohtaan Select a new withdrawal method. Valitse haluamasi valuutta, klikkaa Connect Your Bank ja seuraa seuraavan sivun vaiheita.

1
2

Kun olet valinnut linkitetyn pankkitilin, voit seuraavaksi syöttää haluamasi nostosumman 1  ja vahvistaa tämän klikkaamalla Create Withdrawal 2 . Huom! Nostoa ei ole mahdollista suorittaa valuutassa, jonka käteissaldo on negatiivinen tai jonka käteissaldo muuttuu negatiiviseksi noston suorittamisen jälkeen.

Tunnistaudu seuraavalla sivulla (ohjeet vaiheessa 5).

1
2

Kirjoita käyttäjätunnuksesi 1 ja salasanasi 2 ja klikkaa lopuksi Confirm Withdrawal 3. Nostopyyntö on nyt suoritettu.

Nostamasi summa näkyy normaalisti vastatililläsi 1-3 arkipäivän kuluessa. Näet tehdyn nostopyynnön valitsemalla vasemmasta yläkulmasta löytyvästä pudotusvalikosta Transfer & Pay ja klikkaamalla Transaction History.

2
1
3

Nostojen määrä kaupankäyntipäivänä tai viiden kaupankäyntipäivän sisällä on rajoitettu tiettyihin määriin turvallisuussyistä. Nämä määrät vaihtelevat käyttämästäsi tilisi kaksivaiheisesta tunnistustavasta.

TunnistustapaEnimmäisnosto päivässäEnimmäisnosto 5 pankkipäivän sisällä
Ei tunnistetta käytössä50 000 USD100 000 USD
Väliaikainen turvakoodikortti (tulostettava)200 000 USD600 000 USD
Mobiilisovelluksen kaksivaiheinen tunnistauminen1 000 000 USD1 000 000 USD
Fyysinen turvakoodikorttiEi rajaaEi rajaa

Huomaa, että summat on ilmoitettu Yhdysvaltain dollareina, mikä voi aiheuttaa vaihtelua muissa valuutoissa tehtyjen nostojen raja-arvoissa.

Mikäli teet noston äskettäin lisätylle pankkitilille, on mahdollista, että pyydämme sinua toimittamaan meille kopion pankkitiliotteesta LYNX+ alustan Client Zone-portaalin kautta. Saat pyynnöstä erillisen sähköpostiviestin. Nosto käsitellään mahdollisimman pian sen jälkeen, kun olemme vastaanottaneet kopion pankkitiliotteesta ja tarkistaneet sen. 

Tapahtumahistorian tarkastelu

Tapahtumahistorian kautta voit tarkastella tietoja käteistalletuksista, käteisnostoista, saapuvista ja lähtevistä tilisiirroista, sekä sisäisistä siirroista omalta tililtäsi enintään 90 päivän ajalta.

Kirjaudu tilinhallintaan tästä.

Valitse päävalikosta Transfer & Pay 1 ja pudotusvalikosta Transaction Status & History 2.

2
1

Tapahtumahistorian yleisnäkymästä voit tarkastella tapahtumia yhdellä silmäyksellä.

1 Date Range: voit muokata tarkasteltavaa ajanjaksoa (enintään 90 päivän ajalta)

2 Search Transactions: voit etsiä manuaalisesti tapahtumia

3 Transaction Type, Method & Status: voit filteroida tapahtumia tapahtumatyypin, menetelmän ja tilan mukaan

4
Klikkaa tapahtumaa nähdäksesi lisätietoja ponnahdusikkunassa. Ponnahdusikkunan kautta voit muokkaa (“Modify”) tai peruuttaa (“Cancel Request”) tapahtuman.

5
Tulostat tapahtumahistorian.

6
Voit generoida tapahtumahistorian Microsoft Exceliin.

2
1
3
4
5
6