Chat with us, powered by LiveChat

Puhelintoimeksiantojen loppuminen

LYNX on tarjonnut tähän saakka mahdollisuuden tehdä puhelintoimeksiantoja ilman lisäkuluja. Tiukempien lakien ja määräysten vuoksi LYNX:in on pakko lopettaa tämän palvelun tarjoaminen. Tämä palvelu lopetetaan 1. joulukuuta 2020, jonka jälkeen puhelintoimeksiantojen tekeminen ei ole enää mahdollista. Voit tehdä toimeksiantoja helposti kaupankäyntialustojemme LYNX Trading,  LYNX+ ja LYNX-mobiilisovelluksen välityksellä.

Voimme auttaa sinua kaupankäyntialustojemme käytössä etätukiohjelmamme välityksellä. Ohjelman kautta näemme näyttösi ja voimme auttaa toimeksiantojen tekemisessä. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hallita kaupankäyntialustojamme itsenäisesti.

Tästä syystä alla on useita hyödyllisiä ohjesivuja toimeksiantojen lähettämisestä, erilaisista toimeksiantotyypeistä ja esimerkiksi erilaisista toimeksiannon voimassaoloajoista.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran 26.11.2020

1. syyskuuta 2019 alkaen osa reaaliaikaisten kurssitietopakettien hinnoista muuttuivat. Huomioitavin muutos koskee ammattisijoittajille suunnattua Euronext Basic Bundlea (yksityiset tilit). Tämä paketti tarjoaa sijoittajille muun muassa reaaliaikaiset kurssitiedot osakkeille ja optioille, joilla käydään kauppaa  Euronextissä. Euronext-pörsseihin kuuluvat esimerkiksi Amsterdamin, Brysselin ja Pariisin pörssit. Tämän paketin hinta nousee kahdesta eurosta kolmeen euroon kuukaudessa. Löydät alta yleiskatsauksen kaikista hinnan muutoksista.

Muutokset hinnoittelussa
TilausYksityistili ¹
hinta per kuukausi
Yritystili ²
hinta per kuukausi
Vanha hintaUusi hintaVanha hintaUusi hinta
Austrian (VSE) Equity & Index derivatives (Level I)EUR 3,50EUR 5,00
BME (MEFF) (Level I)EUR 2,25EUR 3,75
Bolsa de Madrid (Level I)EUR 5,25EUR 7,00
CBOE BZX (Level II)USD 5,50USD 8,00
CFE Enhanced (Level I)USD 3,00USD 4,50USD 7,50USD 11,00
CFE Enhanced (Level II)USD 5,00USD 7,00USD 15,00USD 17,00
Euronext Basic Bundle - Aandelen (Level I & II), Derivaten (Level I)EUR 2,00EUR 3,00
Hang Seng IndicesHKD 15,00HKD 19,50
IBEX and LATIBEX IndicesEUR 8,00EUR 10,00
SIX Swiss Exchange (Level II)CHF 10,00CHF 13,50
Turquoise ECNs (Level I)GBP 6,00GBP 8,00
Turquoise ECNs (Level II)GBP 12,00GBP 16,00
¹ Pätee sijoittajiin, joilla on non-professional status. ² Pätee sijoittajiin, joilla on professional status

Voit vastaanottaa Activity Statementin tai Trade Reportin päivittäin tai kuukausittain. Seuraavaksi näytämme, kuinka voit määritellä, miten ja milloin raportteja vastaanotat.

Kirjaudu tilinhallintaan tästä.

Klikkaa oikeassa yläkulmassa näkyvää henkilökuvaketta  ja valitse User Settings 1.

1

Siirry kohtaan Reporting ja klikkaa Configure-ratasta 1 Statements Delivery-otsikon oikealta puolelta.

1

Näet nyt tämän hetkiset asetukset raporttien vastaanottamiselle. Jotta pystyt vaihtamaan asetuksia, klikkaa Configure-ratasta 1 kohdassa Default Statements Delivery.

1
Voit tehdä haluamasi muutokset 2. Valinnan voi tehdä seuraavista vaihtoehdoista:

Email with Attachment: Raportti liitteenä sähköpostitse.
Email: Sähköpostimuistutus raportista, jonka jälkeen voit ladata raportin itse tilinhallinnan kautta.
Message Center: Viesti Message Centerin kautta.
Disable: Ei muistuksia tai viestejä.

Tallentaaksesi muutokset klikkaa lopuksi Continue 3.

2
3

Voit luoda oman demotilin tilinhallinnan kautta. Vaiheittaiset ohjeet demotilin avaamiselle löydät täältä. Mikäli olet unohtanut demotilin salasanan, sen resetointi onnistuu tilinhallinnan kautta.

Kirjaudu tilinhallintaan tästä.

Klikkaa oikeassa yläkulmassa näkyvää henkilökuvaketta ja valitse Settings 1 .

1

Kohdasta Paper Trading Account klikkaa Configuration-ratasta 1.

1

Valitse Reset Paper Trading Password 1.

1
Syötä salasana, jota haluat käyttää jatkossa demotililläsi, kahdesti 2 ja klikkaa Reset 3.

2
3
Demotilin salasana on vaihdettu.

Huom! Tämän sivun tiedot koskevat vain IBUK:lla olevia tilejä. Alla mainittu osio ei ole enää voimassa, jos tilisi on siirretty uuteen yksikköön Interactive Brokers Irlantiin. Ota yhteyttä LYNXin asiakaspalveluun, jos sinulla on kysyttävää tai huomautettavaa.

LYNX:in Tilinhallinnan kautta voit hakea PDT-eston poistamista seuraavalla tavalla:

 1. Napsauta tästä kirjautuaksesi Tilinhallintaan. Tämän jälkeen tulet näkemään vasemmalla Menu-valikon.

2. Valitse Support 1 ja valitse Message Center 2.

pdtreset0
1
2
3. Valitse Pattern Day Trader Reset 3 ja napsauta sen jälkeen Create 4.

pdtreset1
3
4
4. Alla olevan näköinen ponnahdusikkuna aukeaa. Napsauta vihreästä Check Status kohdasta ja tarkista, mikäli päiväkauppasääntöä on sovellettu tiliisi.

pdtreset2

5.  Mikäli saat alla olevan viestin, niin päiväkauppasääntöä ei ole sovellettu tiliisi, eikä mitään lisätoimenpiteitä vaadita.

pdtreset3

6. Mikäli taas saat alla olevan viestin, niin päiväkauppasääntöä on sovellettu tiliisi. Viesti myös kertoo, että mitkä toimeksiannot ovat johtaneet tilanteeseen. Lue Pattern Day Trading Reset Request Acknowledgementin alla oleva teksti huolellisesti ja laita rasti ruutuun kohdassa “I have read and consent to the acknowledgement” 5 ja napsauta lopuksi vihreää painiketta, jossa lukee  Send Reset Request 6

pdtreset7
5
6
7. Tämän jälkeen näet vielä vahvistusikkunan, jolloin sinun tulee napsauttaa Yes, jotta pyyntö vahvistetaan.

pdtreset8

Pyyntösi käsitellään 24 tunnin sisällä, jonka jälkeen pystyt normaalisti myös jatkamaan kaupankäyntiä.

Mikäli jälleen rikot päiväkauppasääntöä. niin tilisi tullaan jäädyttämään, eikä tätä saa peruttua, ennen kuin talletat yli 25000 US dollaria tilillesi. Sääntöä ei voi valitettavasti kiertää, mikä saattaa myös tarkoittaa sitä, ettet pysty käymään kauppaa seuraavaan 90 päivään. Positioiden sulkeminen onnistuu kuitenkin tuona aikana.

Pystyt tilaamaan marginaaliraportin LYNX:in Tilinhallinnan kautta. Raportti näyttää, kuinka paljon tilisi marginaali tulisi olla positioidesi omistamiseen. Marginaaliraportista pystyt näkemään marginaalivaatimukset jokaisen tilin segmentille ja osakesalkullesi.  Alla näet ohjeet, miten voit pyytää marginaaliraportin.

Napsauta tästä kirjautuaksesi Tilinhallintaan. Tämän jälkeen tulet näkemään vasemmalla Menu-valikon.

 

1. Valitse Reports 1 ja Other Reports 2.

1
2

 

2. Kohdan Report Type alta valitse Margin 3.

3
3. Kohdan Sub Type alta valitse Default (tai muu haluamasi vaihtoehto) 4.

4. Valitse se päivämäärä (Date), jolle tahdot saada marginaaliraportin 5.

5. Valitse haluamasi tiedostomuoto (Format) 6.

6. Valitse haluamasi kieli (Lanugage) 7.

7. Paina lopuksi Run Report 8.

4
5
6
7
8
Marginaaliraportin tiedot

Marginaaliraportti sisältää monia sijoittajalle tärkeitä kohtia: Account Information, Margin Summary, Margin Details for Securities (Rules Based), Margin Details for Securities (Risk Based), Margin Details for Futures, Margin Details for IB-UKL, Portfolio Margin Details, Margin Overview by Exchange en Legal Notes. Seuraavassa käymme läpi raportin yleisempiä kohtia

Account Information

Tässä kohdassa näet LYNX-tilisi perustietoja, kuten tilin nimen, tilin numeron, tilityypin, sekä perusvaluutan.

Margin Summary

Tämä kohtaa antaa sinulle yleiskuvan siitä, mitkä ovat marginaalivaatimukset tilisi eri segmenteille ja tilille yleisesti.

Tililläsi voi olla korkeintaan kolme eri segmenttia, segmentti US futuureille, futuurioptioille, sekä F-segmentti eurooppalaisille indeksioptioille, futuureille ja CFD:eille. Marginaaliraportissa näiden nimet ovat security, futures ja IB-UKL.

Eri arvot kuten Equity with Loan Value, Net Liquidation Value ja Initial en Maintenance Margin Requirements näytetään jokaiselle segmentille erikseen, sekä yleisesti osakesalkulle. Esimerkki alhaalla:

Margin Report 8.4.3

Margin Details for securities (Rules Based)

Kohdassa Margin Details for Securities (Rules Based) pystyt näkemään jokaisen omistamasi position määrän, hinnan, vakuusvaatimuksen (Initial Margin), sekä ylläpitovaatimus (Maintenance Margin). Nämä positiot ovat jaeteltu erikseen valuuttojen mukaan. Jokaisen position marginaali on merkitty sen maan valuutan mukaan, jossa sillä käydään kauppaa. Alla yhteenverossa summat on ilmoitettu perusvaluutassa (eli useimmiten eurossa).  Esimerkki alhaalla:

 

Margin Report 8.4.4

Napsauta jokaista arvopaperia erikseen, jotta voit saada lisätietoja kyseisestä arvopaperista esim määrä, hinta ja arvopaperin arvo.

Margin Report 8.4.5

Margin Details  IB-UKL:lle

Kohdassa Margin Details for IB-UKL  pystyt saamaan lisätietoa F-tilisi marginaalista. Tämä tili sisältää usein tiedot ei yhdysvaltalaisille indeksioptioille, futuureille, sekä CFD:eille. Marginaalivaatimuksia ei voi tarkistella erikseen positioille, vaan tiedot näyttävät segmentin yleisen tilanteen. Kannattaa myös huomioida, että  “Illiquidity Charge” voidaan veloittaa myös veloittaa tililtäsi tietyissä tapauksissa 2. Esimerkki alhaalla:

Margin Report 8.4.6
1
2
Margin Overview by Exchange

Tässä kohdassa pystyt näkemään yhteenlasketun marginaalin kaikille pörsseille, jotka on laskettu SPANIN  (Standardized Portfolio Analysis of Risk) systeemiin pohjautuen . Vakuusvaatimus (Initial Margin) ja ylläpitovaatimus (Maintenance Margin) näyttää yleisesti kaikki marginaalivaatimukset kaikille tilin segmenteille relevanttien pörssien valuutoissa.

Margin Report 8.4.7

Legal Notes

Tämä kohta sisältää lainopillista tietoa liittyen marginaalinraportin dataan.

[/lynx_se_content][/lynx_se_section]


Mikäli sinulla on monia eri LYNX-tilejä, jotka on linkitetty toisiinsa, niin pystyt myös sisäisesti siirtämään positioita tilien välillä.

Kirjaudu tilinhallintaan tästä.

Valitse päävalikosta Transfer & Pay 1 ja pudotusvalikosta Transfer Positions 2.

1
2

Valitse Internal Transfer 1.

1

Kohdasta Destination Account 4 pystyt valitsemaan sen tilin, jolle tahdot tehdä positioiden sisäisen siirron. Kun olet tehnyt valinnan, klikkaa Continue.

4
Seuraavaksi sinua pyydetään valitsemaan, mitkä positiot tahdot siirtää 5.  Kaupankäyntitunnukset löytät Identifiers kohdan alta 6. Kohdassa Quantity 7 pystyt määrittelemään siirrettävien positioiden määrän. Esimerkissä olemme valinneet siirrettäväksi 10 kappaletta Facebookin osakkeita.

Lopuksi klikkaa Continue 8.

4
5
6
7
8

Tarkista yleiskatsaus siirrettävistä positioista, jotta tiedot pitävät paikkaansa. Mikäli tiedot ovat oikein, niin klikkaa lopuksi Continue sivun alareunasta. Lopuksi sinulta tullaan kysymään vielä vahvistus positioiden siirtämiselle (joko sähköpostivahvistus, tai LYNX Trading app (LYNX Key)/ Turvakoodikortti tunnistauminen).

Huomio:

Siirtopyynnöt positioiden siirtämiselle käsitellään normaalisti pörssin aukioloaikana.
Tili, jolle olet siirtämässä positioita täytyy olla aktiivisena, jotta siirto voidaan käsitellä loppuun (tilille aiemmin tehty ensimmäinen talletus).

Mikäli sinulla on monia eri LYNXin kautta avattuja tilejä, jotka on linkitetty toisiinsa, niin pystyt myös sisäisesti siirtämään valuuttaa tilien välillä.

Kirjaudu tilinhallintaan tästä.

Valitse päävalikosta Transfer & Pay 1 ja pudotusvalikosta Transfer Funds 2. Valitse sitten tilisi, josta haluat siirtää varoja.

1
2

1. Klikkaa Transfer Funds Between Accounts 1.

1
2. Valitse Destination Account 2 kohdassa tili, jolle tahdot siirtää valuuttaa.

3. Klikkaa Continue 3.

3
2
4. Valitse oikea valuutta kohdassa Currency 4.

5. Määritä siirrettävä summa kohdassa Amount 5.  Siirrettävissä olevan enimmäismäärän näet kohdassa Cash Available for Transfer.

6. Klikkaa lopuksi Create Internal Transfer 6.

5
4
6

Kirjoita käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ja suorita kaksivaiheinen tunnistautuminen. Klikkaa lopuksi Continue.

EMIR-asetusta ja LEI-koodia koskevia tietoja pääset muokkaamaan LYNX:in Tilinhallinnan kautta.

EMIR ja LEI-koodi

EMIR-asetus eli asetus OTC-johdannaisista, keskusvastapuolista ja kauppatietorekistereistä astui voimaan 16.8.2012. Asetus koskettaa keskusvastapuolten ja kauppatietorekistereiden lisäksi kaikkia johdannaisten käyttäjiä myös pörsseissä tehtävien johdannaisten osalta. EMIR-asetuksen tavoite on lisätä informaatiota kaikista johdannaissopimuksista ja parantaa erityisesti OTC-johdannaisten riskienhallintaa. Uuden asetuksen seurauksena LEI-koodi (Legal Entity Identifier) on tullut pakolliseksi kaikille rahoitusmarkkinoille toimiville yrityksille ja yhteisöille.

Kaikki asiakkaamme ovat joko nähneet tai näkevät Tilinhallintaan kirjautuessa EMIR-asetusta koskevan lomakkeen.  Täytettyäsi nämä tiedot pääset normaalisti kirjautumaan Tilinhallintaan ja myöhemmin myös muokkaaman kyseisiä tietoja. Huomioithan, että tulet näkemään lomakkeen, vain mikäli sinulta vaaditaan lisätietoja.

Kehen EMIR-asetus vaikuttaa?

EMIR-asetus koskettaa kaikkia yritysasiakkaitamme, joiden yritys toimii EU:n alueella. Yksityistilien omistajilta ei tarvita lisätoimenpiteitä.

Lisätietoa EMIR-asetuksesta ja LEI-koodin hankkimisesta voit saada seuraavilta sivuilta:

Finassivalvonta: EMIR

Patentti ja rekisterihallitus: LEI-koodi

Kuinka voin ilmoittaa LEI-koodini?

Kuinka voin ilmoittaa LEI-koodini?

 1. Valitse Manage Account > Account Information > EMIR and LEI Information.
 2. Lue koko lomake ja tarkista, mikäli kaikki tiedot on oikein
 3. Scrollaa alas hiirellä ja tarkista mikä vaihtoehdoista sopii tilanteeseesi.
 4. Pystyt valitsemaan seuraavista vaihtoehdoista:
  a) Ohjeista meitä hakemaan LEI-koodia puolestasi. Tätä varten sinun tulee täyttää ja allekirjoittaa lomake. Mikäli päätät hankkia LEI-koodin kauttamme, niin sen hinta on 119 US-dollaria.
  b) Ilmoita meille jo ennakkoon hankittu LEI-koodi. Koodia tullaan kysymään sinulta seuraavalla sivulla.
  c) Ilmoita meille, ettei sinulla ole LEI-koodia, etkä tahdo hankkia sitä kauttamme, tai mikäli EMIR-asetus ei koske sinua.
 5. Valitse Continue.
 6. Tämän jälkeen toimi seuraavasti:
  a) Mikäli valittuna on vaihtoehto a , niin täytä kaikki tiedot LEI-koodin hankkimiseksi ja valitse Continue.
  b) Mikäli valittuna on vaihtoehto b . niin anna ja vahvista LEI-koodi ja täytä tarvittavat tiedot. Valitse lopuksi Continue.

 

 1. Vahvistusnumero tullaan lähettämään tiliisi linkitettyyn sähköpostiosoitteeseen. Anna vahvistusnumero kohdassa Enter Confirmation Number ja paina lopuksi Confirm.

Mikäli et vastaanottanut vahvistusnumeroa, niin voit napsauttaa kohtaa Resend Confirmation Number . Mikäli et tämänkään jälkeen saa vahvistuskoodia, niin suosittelemme sinua olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme  numerossa 09 4245 1439

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

LYNXin asiakkaana sinulla on mahdollisuus avata demotili, kun oikea tilisi on hyväksytty. Tämän avulla voit testata uusia strategioita ennen niiden toteuttamista pörssissä. Voit avata demotilin tilinhallinnan kautta.

Kirjaudu tilinhallintaan tästä.

1. Valitse vasemmasta yläkulmasta löytyvästä pudotusvalikosta Settings 1 ja klikkaa Account Settings 2.

1
2
2. Kohdasta Configuration valitse Paper Trading Account 3

3

3. Täytä Username-kohtaan 4 käyttäjänimi demotilille.

4. Täytä Password-kohtaan 5 salasana demotilille.

5. Täytä Confirm Password-kohtaan 6 salasana uudelleen.

Kirjoita käyttäjätunnuksesi ja salasanasi itsellesi muistiin.

6. Klikkaa Continue 7.

4
5
6
7

Demotili aktivoituu normaalisti seuraavana arkipäivänä.

Reaaliaikaisten hintatietojen vastaanottamiseksi demotilillesi sinulla on oltava tilaus johonkin datapakettiin. Kun datapaketti on aktivoitu, voit jakaa sen ilmaiseksi seuraamalla alla olevia ohjeita.

 1. Kohdasta Configuration valitse Paper Trading Account ja klikkaa rattaan kuvaa “Configure”.
 2. Valitse Yes kohtaan ‘Share real-time market data subscriptions with paper trading account?’
 3. Klikkaa Save tallentaaksesi muutoksen. 9.
8
9
Reaaliaikainen data jaetaan välittömästi demotilisi kanssa.