Chat with us, powered by LiveChat

Kuinka luon optioyhdistelmän LYNX Basicissa ja käyn sillä kauppaa?

Optioyhdistelmien luominen ja niillä kaupankäynti onnistuu myös LYNX Basicissa. Seuraavassa kuvataan vaihe vaiheelta, miten tämä toimii.

Voit kirjautua LYNX Basiciin tästä.

Jos haluat käydä kauppaa optioyhdistelmällä, sinun on ensin luotava haluamasi yhdistelmä LYNX Basicissa. Tässä esimerkissä ostamme 760 – 765 call spreadin AEX-indeksille (kaupankäyntitunnus: EOE). Jos haluat tarkastella EOE-optioita LYNX Basicissa, kirjoita EOE yläreunan hakukenttään 1 ja valitse sitten EOE [IND] AMS EOE Index FTA 2.

2
1

→ Klikkaa Optiot-välilehteä 3 nähdäksesi AEX-indeksioptiot.
Näet nyt luettelon saatavilla olevista optioista. Voit määritellä erääntymispäivän 4 ja kertoimen 5. Jos haluamasi toteutushinta ei ole näkyvillä, voit lisätä sen klikkaamalla “Lisää toteutushinta” -valikkoa 6.
Näytön alareunasta voit valita Luo optiokombo 7.

3
5
4
6
7

Tässä esimerkissä haluamme ostaa 760 – 765 call spreadin. Klikkaamalla “Lisää strategiaan”1 voit lisätä haluamasi option optiostrategiaan.

1

Kaikki valitut optiot tulevat näkyviin Luo optioyhdistelmä-ikkunassa 2. Alla näet, että EOE 202202’18 CALL 760 ja EOE 202202’18 CALL 765 on lisätty optioiksi Luo optioyhdistelmä-näyttöön.

2

Optioyhdistelmä-toimeksiannon luominen ja lähettäminen

Ennen kuin klikkaat Luo toimeksianto -painiketta, sinun on ilmoitettava, haluatko ostaa vai myydä kunkin option jalan toimenpide-sarakkeen 3 kautta. Kun olet luonut haluamasi yhdistelmän, näet voitto/tappio-kuvaajan 4, josta näet tarkalleen, mikä on optioyhdistelmäsi arvo päättymispäivänä, kun otetaan huomioon kohde-etuuden hinta. Kun yhdistelmäsi on valmis, klikkaa Luo toimeksianto-painiketta 5 avaaksesi toimeksiantoruudun.

3
4
5

Seuraavaksi avautuu toimeksiantoruutu, johon voit syöttää toimeksiannon tiedot. Tässä syötät niiden yhdistelmien määrän 6, jotka haluat ostaa tai myydä. Tämän jälkeen voit valita haluamasi toimeksiantotyypin 7 ja mahdollisesti rajahinnan 8 sekä toimeksiannon voimassaoloajan 9. Toimeksiantosi yhteenveto näkyy vihreällä alueella 10. Klikkaamalla Lähetä toimeksianto -painiketta 11, yhdistelmätoimeksianto lähetetään välittömästi pörssiin. Kun optioyhdistelmätoimeksianto on toteutettu, optiopositiot näkyvät salkussasi erikseen.

6
9
7
8
10
11