Chat with us, powered by LiveChat

Kaavioasetukset & tekninen analyysi

Kaavio - Tällä sivulla näytetään, miten voit tarkastella valitun tuotteen kaaviota ja muuttaa sen tärkeimpiä parametrejä, kuten kuvaajan tyyppiä tai aikajaksoa. Lisäksi näytämme teknisen analyysin mahdollisuudet LYNX+ kautta.

AVAA KAAVIO

Jos haluat tarkastella tuotteen kaavioita LYNX+ kautta, etsi haluamasi arvopaperi kirjoittamalla oikean yläkulman hakupalkkiin yhtiön nimi, symboli tai ISIN-koodi. Kaavio näytetään automaattisesti valitun tuotteen yleisnäkymässä.

LYNX+ Open Charts

MUOKKAA KAAVION PARAMETREJÄ

LYNX+ Edit Charts

Voit muokata kaavion parametrejä ylävalikkopalkin avulla:

Ajanjakso - Kauppojen aikahorisontista riippuen voit valita, millä ajanjaksolla haluat tarkastella kaaviota. Pidemmän aikavälin treidaaja voi seurata hintaa viikoittaisella tai kuukausittaisella kaaviolla, kun taas lyhyemmän aikavälin treidaaja voi käyttää kaavioita, joissa on 60 minuutin tai 5 minuutin kaavio.

Kuvaajan tyyppi - Yleisimmät kuvaajatyypit ovat kynttilä-, pylväs- ja viivakuvaajat. Viivakuvaajia käytetään pitkän aikavälin trendin arviointiin, kun taas kynttiläkuvaajat antavat erinomaisen näkymän arvopaperin avaus-, nousu-, lasku-, ja päätöshinnoista. Valitse kaupankäyntityyliisi sopiva kuvaajatyyppi.

Indikaattori - Lisää erilaisia teknisen analyysin indikaattoreita kaavioon.  Käytettävissä olevien indikaattoreiden kuvaus ja mahdollisuudet piirtää tuki- ja vastusviivoja selitetään seuraavassa välilehdessä.

Näytä kaaviossa - Valitse, haluatko nähdä arvopaperin nykyiset avatut positiot, avoimet toimeksiannot ja/tai edellisen kaupankäyntipäivän päätöshinnan.

Jos viet hiiren tietyn ajanjakson yläpuolelle kaaviossa, näet avaushinnan (O), ylimmän hinnan (H), alimman hinnan (L), päätöshinnan (C) ja kaupankäyntivolyymin (V), joka on merkitty kyseiselle ajanjaksolle.

Kaavion oikeassa yläkulmassa näkyvä prosenttiluku osoittaa nykyisen hinnan ja edellisen päivän hinnan välisen hintaeron sulkemishetkellä.

NÄYTÄ TEKNISET INDIKAATTORIT

Indikaattori-pudotusvalikosta voit helposti lisätä teknisen analyysin indikaattoreita kaavioon. Valitse seuraavista indikaattoreista:

RSI -  Relative Strength Index -oletusasetus on 14-jaksoinen, mikä tarkoittaa, että indikaattori ottaa huomioon viimeisten 14 kynttilän tai aikajakson arvot.

MACD - Auttaa sijoittajia ymmärtämään, vahvistuuko vai heikkeneekö hinnan nouseva vai laskeva liike.

LIUKUVA KESKIARVO - Lasketaan laskemalla yhteen kaikki datapisteet tietyn ajanjakson aikana ja jakamalla summa ajanjaksojen lukumäärällä.

STOCHASTICS - Stokastinen oskillaattori yrittää ennustaa kääntöpisteitä vertaamalla kohde-etuuden sulkuhintaa tietyn ajanjakson hinnanvaihtelun alueeseen.

ELDER FORCE INDEX - Mittaa kohde-etuuden hinnan liikkeen taustalla olevan voiman määrää.

BOLLINGER BANDS - Bollingerin nauhat mittaa historiallista hintojen keskihajontaa eli käytännössä historiallista volatiliteettia.

AVERAGE TRUE RANGE- (ATR) -indikaattoria käytetään osakkeen tai muun kohde-etuuden volatiliteetin mittaamiseen.

LYNX+ Add Indicator

TALLENNA OMA KAAVIOMALLI

LYNX+ Chart Template

Jos et halua valita kaavion parametreja joka kerta, kun avaat uuden kaavion, tallenna valintasi kaavioasetuksiin mallina. Voit tehdä sen noudattamalla alla olevia ohjeita:

  1. Kun kaavio on näkyvissä, avaa se uuteen ikkunaan.
  2. Muokkaa kaavion asetuksia haluamallasi tavalla.
  3. Klikkaa ikkunan oikeassa yläkulmassa sinistä kuvaketta ja klikkaa +Luo uusi. Syötä kaaviomallillesi nimi ja klikkaa sitten 'enter'.
  4. Määritä kaavion oletusasetukset merkitsemällä tähtikuvake kaaviomallin nimen viereen. Tämä tarkoittaa, että LYNX+ soveltaa näitä asetuksia kaikkiin avaamiisi kaavioihin.
  5. Jos haluat soveltaa aiemmin tallennettuja asetuksia mihin tahansa kaavioon, avaa se uuteen ikkunaan, klikkaa Asetukset-kuvaketta ja valitse haluamasi mallin nimi.

TEKNISEN ANALYYSIN TYÖKALUT

Jos haluat piirtää omia tuki- ja vastusviivoja tai muita teknisen analyysin lukuja, sinulla on mahdollisuus tehdä se kaavion alemman valikon kautta. Arvopaperin ylävalikosta löydät saatavilla olevan teknisen analyysin valitsemalla välilehden "Tekninen analyysi". Tämä raportti näyttää teknisen kokonaispistemäärän, arvopaperitilastot, tuki- ja vastusanalyysin sekä setup score-pistemäärän.

kaavio

LYNX+ Usein kysyttyä

Etsi tuotteita symbolin, yhtiön nimen tai ISIN-koodin avulla. Lisätietoja löydät täältä:

Siirry Salkku-välilehdelle ja valitse "Valuutat"-osiosta valuutta, jonka haluat muuntaa. Ohjeet löydät täältä:

Client Zone-portaali mahdollistaa nopean pääsyn LYNXin lähettämiin avoimiin pyyntöihin ja tiedusteluihin sekä antaa mahdollisuuden tarkastella ja ladata asiakirjoja. Lisätietoja löydät täältä:

Seuraa salkkusi kehitystä ja tarkastele kauppojasi, voittojasi ja tappioitasi sekä kokonaistuottoa. Lisätietoja löydät täältä:

Tiliisi liittyvät tiedot ja tilisi arvot näkyvät Salkku-osiossa. Lisätietoja saat seuraavalta sivulta:

Tallenna suosikkiosakkeesi, ETF:t ja muut tuotteet Seurantalista-osiossa. Lisätietoja löydät täältä:

Toimeksiannon tekeminen ei tarvitse olla vaikeaa. Lisätietoja löydät täältä:

Klikkaa mitä tahansa arvopaperia avataksesi sen yleiskatsaussivun ja löytääksesi kaavion. Lisätietoja löydät täältä:

Onko sinulla kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä. Meihin saa yhteyden arkisin 9.00–19.00 numerossa 09 4245 1439 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@lynxbroker.fi

Ota yhteyttä

Veeti Niskanen
Veeti Niskanen
Sijoitusasiantuntija