Chat with us, powered by LiveChat

LYNX+ Salkku ja tilin tiedot

Miten löydät salkkusi ja tulkitset tilitietojasi?

Tällä sivulla kerromme sinulle, miten voit tarkastella salkkuasi, ja selitämme, mitä eri tiliarvoja on saatavilla tällä sivulla:

SALKUN YLEISKATSAUS

Kun avaat Salkku -välilehden LYNX+ kautta, saat yleiskatsauksen avoimista positioistasi. Näet jokaisen position koon ja missä pörsseissä arvopaperi on kaupankäynnin kohteena sekä nopean voitto/tappio-erittelyn. Voit myös käydä kauppaa näillä arvopapereilla salkun yleiskatsauksen kautta.

Vaihtamalla eri välilehtiä voit tarkastella sekä avoimia että viimeisempiä toimeksiantoja.

Salkun erittely näyttää eri tuoteryhmiin sijoitettujen positioidesi arvot.

Kaavio näyttää salkkusi kehityksen kuluvalla viikolla. Klikkaamalla päävalikosta Tulokset-välilehteä saat lisätietoja salkkusi kehityksestä.

LYNX+ Portfolio Page

SALDOT JA KÄYTETTÄVISSÄ OLEVAT VARAT

Salkun arvo: Tilin kokonaisarvo perusvaluutassa.

Oma pääoma (sis. lainat): Vakuusvaatimusten täyttämiseen käytettävissä olevat varat.

Suurin päivänsisäinen ostovoima: Limiittiluottotilillä ostovoimaa kasvatetaan käyttämällä välittäjän tarjoamaa limiittiluottoa hyödyntäen sekä tilin käteisvaroja että tilillä jo olevien arvopapereiden arvoa vakuutena.

Käteistilillä ostovoima vastaa tilillä käytettävissä olevaa käteisvarojen määrää.

Käytettävissä: Positioiden avaamiseen käytettävissä olevat varat. Tämä on enimmäismäärä, jolla voit vielä avata uusia positioita kyseisenä ajankohtana. Tämä lasketaan seuraavasti: Oma pääoma (sis. lainat) – Alkuvakuusvaatimus.

08308-Portfolio-Balances-FI

VAKUUSVAATIMUKSET

Alkuvakuusvaatimus: Positioiden avaamiseen vaadittava määrä. Tämä on aina korkeampi kuin ylläpitovakuusvaatimus, jotta vältytään välittömiltä likvidoinneilta.

Ylläpitovakuusvaatimus: Positioiden ylläpitämiseen vaadittava määrä. Jokainen salkkusi positio vaatii ylläpitovakuuden, ja se vaihtelee tuotteesta riippuen.

Käytettävissä: Positioiden avaamiseen käytettävissä olevat varat. Tämä on enimmäismäärä, jolla voit vielä avata uusia positioita kyseisenä ajankohtana. Tämä lasketaan seuraavasti: Oma pääoma (sis. lainat) – Alkuvakuusvaatimus.

Ylimääräinen likviditeetti: Jäljellä olevat varat nykyisten positioiden ylläpitämiseen. Tämän saldon tulee pysyä positiivisena (Salkun arvo – Ylläpitovakuusvaatimus). Mikäli tämä saldo menee miinukselle, positioitasi aletaan likvidoimaan automaattisesti. Käteistilillä ylimääräinen likviditeetti on yhtä kuin tililläsi olevan käteisen määrä, eli osakkeiden arvonlasku ei vaikuta tähän saldoon.

SMA: "Special Memorandum Account" - ostoluotto. Arvopaperin saldo Reg T vakuusvaatimusten toteutumiseen. Tämän saldon on pysyttävä nollan yläpuolella, jotta vältytään likvidoinneilta. Tätä sovelletaan vain arvo-osuustileihin, joita säilytetään IBUK:ssa.

08315-Portfolio-MarginRq-FI

Ylimääräistä likviditeettiä koskeva ilmoitus

Kun käyt kauppaa vakuudellisella limiittiluotolla, yksi tärkeimpiä seurattavia salkun arvoja on ylimääräinen likviditeettisi. Helpottaaksemme sinua ymmärtämään tämän arvon merkityksen, esitämme sinulle alla tietyt indikaattorit, kun tämä arvo laskee alle 5 % ja 0 % nettorealisointiarvostasi.

Kun Ylimääräinen likviditeettisi laskee alle 5 %:n tilisi kokonaisarvosta, vasemmassa yläkulmassa oleva Nettolikviditeetti muuttuu oranssiksi, ja siihen liittyy oranssi varoitussymboli. Varoitussymboli näkyy jokaisella LYNX+ alustan sivulla. LYNX+:n Salkku-välilehdellä Ylimääräinen likviditeettisi korostuu oranssilla.

Saat myös sähköpostiviestin, kun tämä arvo laskee alle 10 %:n. Huomaa, että kyseessä voi olla tilapäinen lasku, joka laukaisee tämän automaattisen sähköpostin.
Kun Ylimääräinen likviditeettisi laskee alle 0 %:n tilisi kokonaisarvosta, vasemmassa yläkulmassa näkyvä Nettolikviditeetti muuttuu punaiseksi, ja siihen liittyy punainen varoitussymboli. Varoitussymboli näkyy jokaisella LYNX+ alustan sivulla. LYNX+:n Salkku-välilehdellä Ylimääräinen likviditeettisi korostuu punaisella.

Miten voit vaikuttaa positiivisesti ylimääräiseen likviditeettiin?

Voit vaikuttaa positiivisesti useilla eri tavoilla ylimääräiseen likviditeettiisi. Luettelemme ne tässä ilman erityistä järjestystä:

• Tee talletus tilillesi. Otathan kuitenkin huomioon, että talletuksen saapuminen tilillesi voi kestää joitakin päiviä.
• Sulje tai pienennä olemassa olevia positiota. Tämä pienentää olemassa olevien positioiden edellyttämää ylläpitovakuusvaatimusta ja johtaa siten suurempaan ylimääräiseen likviditeettiin.
• Tee sisäinen siirto muilta LYNXin kautta avatuilta tileiltä.
• Kun mikään näistä vaihtoehdoista ei ole käytettävissäsi, voit yrittää asettaa joidenkin positioiden arvoksi “Liquidate Last”. Järjestelmä yrittää mahdollisuuksien mukaan suojella näitä positioita, jos ylimääräinen likviditeettisi muuttuu negatiiviseksi.

VALUUTAT

08322-Portfolio-Currencies-FI

Valuutat-kohdasta löydät tämänhetkiset käteisvarasi jaoteltuina jokaisen tililläsi olevan valuutan mukaan.

Voit helposti muuntaa eri käteispositiot toiseen valuuttaan klikkaamalla "Vaihda"-painiketta.

LYNXin kautta avatut arvo-osuustilit ovat automaattisesti monivaluuttatilejä, eli sinulla voi olla samalla tilillä useita eri valuuttapositioita samanaikaisesti. LYNX ei suorita valuutanvaihtoa automaattisesti, joten sinun tulee tarvittaessa vaihtaa valuuttaa ennen päätoimeksiannon lähettämistä pörssiin.

RAHAVIRRAT

Salkku-sivun lopussa näet kaikki tilisi rahaliikkeet.

Rahavirrat-osiosta löydät yhteenvedon kaikista tilisi tulevista ja menevistä käteisvaroista. Lisäksi näet myös käteisvarojen alku-ja loppusaldon valitsemaltasi ajanjaksolta.

Sisääntulevat rahavirrat-kohdassa on yksityiskohtainen yleiskatsaus tulevista rahavirroista valitsemaltasi ajanjaksolta. Kun käyt kauppaa, tapahtumiesi nettotulos näkyy tässä kohdassa. Täältä löydät myös saamasi osingot ja korot sekä tilillesi tehdyt talletukset.

Ulosmenevät rahavirrat-kohdassa näet ostotapahtumiesi nettotapahtumakustannukset, kaupankäyntikulut ja muut kulut, kuten reaaliaikaisen markkinadatan tilausmaksut. Riippuen siitä, milloin olet maksanut korkoja valitun jakson aikana, korot on mahdollista myös nähdä ulosmenevät rahavirrat-osiossa. Sama pätee valuuttamuunnostappioihin (kun ne ovat voittoa, ne näkyvät Sisääntulevat rahavirrat-osiossa).

08329-Portfolio-Cash-FI

LYNX+ Usein kysyttyä

Etsi tuotteita symbolin, yhtiön nimen tai ISIN-koodin avulla. Lisätietoja löydät täältä:

Siirry Salkku-välilehdelle ja valitse "Valuutat"-osiosta valuutta, jonka haluat muuntaa. Ohjeet löydät täältä:

Client Zone-portaali mahdollistaa nopean pääsyn LYNXin lähettämiin avoimiin pyyntöihin ja tiedusteluihin sekä antaa mahdollisuuden tarkastella ja ladata asiakirjoja. Lisätietoja löydät täältä:

Seuraa salkkusi kehitystä ja tarkastele kauppojasi, voittojasi ja tappioitasi sekä kokonaistuottoa. Lisätietoja löydät täältä:

Tiliisi liittyvät tiedot ja tilisi arvot näkyvät Salkku-osiossa. Lisätietoja saat seuraavalta sivulta:

Tallenna suosikkiosakkeesi, ETF:t ja muut tuotteet Seurantalista-osiossa. Lisätietoja löydät täältä:

Toimeksiannon tekeminen ei tarvitse olla vaikeaa. Lisätietoja löydät täältä:

Klikkaa mitä tahansa arvopaperia avataksesi sen yleiskatsaussivun ja löytääksesi kaavion. Lisätietoja löydät täältä:

Onko sinulla kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä. Meihin saa yhteyden arkisin 9.00–19.00 numerossa 09 4245 1439 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@lynxbroker.fi

Ota yhteyttä