Chat with us, powered by LiveChat

OCA-käsky — mikä se on ja kuinka sitä käytetään?

Kun toimeksianto on jo tehty, ei siihen ole enää mahdollista lisätä Bracket-komentoa. Mikäli haluat tehdä  Bracket-komennon positioosi (profit- ja loss-toimeksianto), voit käyttää apunasi OCA-käskyä (One-Cancels-All). Tavoitteena on tällöin toteuttaa yksi näistä kahdesta toimeksiannosta (profit tai loss), jolloin TWS peruuttaa automaattisesti toisen toimeksiannoista. Näin voit varmistua, ettei sinulla ole ei-toivottuja avoimia toimeksiantoja odottamassa.

Mikäli et näet OCA-saraketta TWS-kaupankäyntijärjestelmässäsi, voit lisätä sen seuraamalla alla näkyviä ohjeita. Voit lisätä sarakkeen oikealla hiirellä klikkaamalla jotakin ylhäällä näkyvää saraketta 1 ja painamalla hiiren vasemmalla kohtaa “Customize layout” 2.

1
2
Klikkaa “Order Colums” 3 välilehteä asetusikkunassa (“Configuration”). Löydät OCA Group:n kirjoittamalla OCA oikealla puolella kohdassa käytettävissä olevat sarakkeet (“Available Columns”) 4. Voit lisätä sen käytettävissä oleviin sarakkeisiin (“Shown Columns”) kaksoisklikkaamalla sitä tai klikkaamalla ensin “Add”-painiketta 5 ja tämän jälkeen “OK” 6 ikkunan alareunasta.

3
4
5
6
OCA-käsky antaa sinulle mahdollisuuden lisätä LMT- (Limit) ja STP- toimeksiannot (Stop) olemassaolevaan toimeksiantoon TWS-kaupankäyntijärjestelmässä. OCA-käsky voi olla myös käytännöllinen muihin kaupankäyntitarkoituksiin. Alla olevassa esimerkissä näet miten Bracket-komentoa voidaan käyttää.

Tässä esimerkissä meillä on omistuksessa (long position) Applea (AAPL). Kun hankimme position, emme liittäneet siihen Bracket-toimeksiantoa. Tässä esimerkissä meillä on 100 kpl Applen osakkeita.

oca3

Jälkikäteen haluamme lisätä Bracket-toimeksiannon turvataksemme Applen osakepositiomme. Suurimmassa osassa tapauksista valitsemme LMT- (limit) ja STP- (stop) vaihtoehdot. Esimerkistä voit nähdä, että asetimme hinnan korkeammalle, kuin LMT-käskylle (to take profit) ja STP-hinta on matalampi kuin varsinainen hinta, jotta toimeksianto on turvattu.

oca4

Voimme yhdistää kaksi toimeksiantoa antamalla molemmille yksilöllisen tunnuksen, joka koostuu kirjaimista, numeroista tai molemmista. Sama tunnus tulee kirjoittaa kenttään sarakkeessa “OCA Group” 7, molemmissa toimeksiannoissa. Alla olevassa esimerkissä käytimme tunnusta lynx123.

7
7
Kun olet lähettänyt molemmat toimeksiannot klikkaamalla “T” (transmit), toimeksiannot ovat yhteydessä toisiinsa. Heti kun toinen toimeksiannoista toteutetaan, toinen peruuntuu automaattisesti. Ei ole olemassa mitään tiettyä enimmäismäärää, kuinka monta OCA-käskyä voit TWS-kaupankäyntijärjestelmään tehdä, mutta varmista aina, että käytät kullekin OCA-ryhmälle omaa yksilöllistä tunnusta.

Onko sinulla kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä. Meihin saa yhteyden arkisin 9.00–19.00 numerossa 09 4245 1439 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@lynxbroker.fi

Ota yhteyttä