Chat with us, powered by LiveChat

Performance Profile

Mikäli haluat käydä optiokauppaa on tärkeää tietää miten arvon muutokset optioon johdetussa tuotteessa vaikuttaa pitämääsi optioon. Tämän vaikutuksen voit nähdä Performance Profilen kautta. Tämän toiminnon kautta voit myös tarkistaa haluamasi option vakuusvaatimukset. Täten pystyt näkemään kaiken oleellisen datan, joka liittyy option arvon määrittämiseen ja seurata vakuusvaatimusten kehitystä.

Käytämme seuraavaa esimerkkiä Performance Profilen esittelyyn: Oletetaan että haluat ostaa BMW:n put-option jolla on €76 toteutushinta joulukuussa. Ennen kuin teet toimeksiannon, haluat nähdä mikä on vaadittu marginaali kyseiselle tuotteelle. Tämä onnistuu Performance Profilen kautta.

1. Paina hiiren oikealla painikkeella tilausriviä 1

2. Pop-up ikkuna tulee näkyviin josta valitaan ”Check Margin/Performance Profile” 2

1
2
Tässä vaiheessa näet ”Order preview” -ikkunan. Tästä ikkunasta näet toimeenpanon kuvauksen, hinnan tai tuotot, jossa on myös otettu huomioon arvioitu komissio sekä marginaalivaikutus.

Voit tulkita marginaalivaikutusta (Margin Impact) seuraavasti:

3. Alkuperäinen marginaalivaatimus tälle tilille on € 6.942  1

4. Marginaalivaatimus position säilyttämiseen on € 2.798 2

5. Myynti johtaa alkuperäisen vaatimusmäärän alenemiseen summalla € 1.330  3

6. Myynti johtaa myös position säilymiseen vaaditun marginaalin määrää yhteensä € 1.200  4

Voit tulkita ikkunan informaatiota myös ajattelemalla että tarvitset vähintään €1.330 käytettävissä olevia varoja, jotta voit myydä tämän option. Tämän lisäksi portfoliosi arvo tulee olla vähintään € 1.200 jotta voit pitää tätä positiota avoinna.

Sinun pitäisi myös nähdä ”Performance Profile”- vaihtoehdon kyseisessä ikkunassa.  5Kun aktivoit kyseisen vaihtoehdon, esiin tulee erillinen ikkuna.

1
2
3
4
5
 Performance Profile koostuu kolmesta eri osasta: Quote Details, Performance Graph ja Scenarios.

Quote details 1 osasta voit nähdä tämänhetkiset osto -ja myyntihinnat ja kaupankäynnin määrän. Voit myös nähdä myös option maksimimi voitot ja tappiot.

Performance Graph 2 osassa näet P&L kaavion (Profit & loss) joka perustuu optioon johdettuun tuotteeseen. Katkeamaton valkoinen viiva näyttää tuotteen tämänhetkisen P&L tilanteen. Katkonainen valkoinen viiva näyttää P&L tilanteen option toteutushetkenä. Option toteutuspäivää on mahdollista vaihtaa ja arvioida sen merkitystä P&L kaaviossa 3 P&L kaavion lisäksi voit myös arvioida tuotteen deltaa, gammaa, thetaa sekä rhota 4

1
2
3
4
Profiilin alaosasta voit muokata laskutoimituksiin perustuvia skenarioita. 1  Voit valita muutosarvoksi 5%, 10% tai 30%.
1

Onko sinulla kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä. Meihin saa yhteyden arkisin 9.00–19.00 numerossa 09 4245 1439 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@lynxbroker.fi

Ota yhteyttä