Chat with us, powered by LiveChat

Riskinavigaattori

Riskinavigaattori (Risk Navigator) antaa sinulle yleiskuvan avoimien positioiden riskeistä. Riskinavigaattori näyttää avoimien positioiden riskin kreikkalaisen kirjainten avulla. Nämä ovat delta, gamma, vega ja theta. Lisäksi riskinavigaattori näyttää visuaalisesti avoimen position hinnan kehityksen. Alta löydät vaiheittaiset ohjeet riskinavigaattorin käytöstä.

1. Klikkaa Analytical Tools ruudun yläkulmassa .

2. Valitse Risk Navigator .

3. Valitse Open My Portfolio .

Riskinavigaattorin yläosassa näytetään tilisi saldo, marginaalivaatimukset sekä päivittäinen voitto tai tappio 1. Näytöllä näkyy yleiskatsaus kaikista avoimista positioista. Voit suodattaa positioita oikealla kohde-etuuden, valuutan ja eräpäivän mukaan 2. Vasemmalla puolella on kaavio, joka näyttää salkkusi voitot ja tappiot tietyn prosentuaalisen liikkeen mukaisesti 3.

 

 

1
2
3

Esimerkki
Salkussa on avoin positio AEX-indeksissä, joka koostuu yhdestä futuurista ja useista optioista, jotka erääntyvät marraskuussa. Kohde-etuutena on EOE. Riskinavigaattorissa tapahtuu kaksi muutosta. Ensinnäkin vain AEX-indeksin futuuri- ja optiosijoitukset näytetään 4. Merkitykselliset riskit on nyt eritelty valitulle kohde-etuudelle. Optioiden kreikkalaiset kirjaimet näyttävät kuinka paljon aika-arvoa (theta) päivässä kuluu vaihtoehdoista ja millä tavalla volatiliteetin liike (vega) vaikuttaa tulokseen 5. Sen alapuolella position tuloksen kaavio mukautetaan valitun kohde-etuuden perusteella 6. Tämä antaa heti käsityksen siitä, kuinka paljon tulos tietyllä AEX-tasolla on tällä hetkellä. Jos haluat tarkastella tulosta vanhentumisen yhteydessä, voit merkitä viimeisen käyttöpäivän kohtaan päivämäärä (date) , jolloin tämä tulos näkyy myös kaaviossa katkoviivalla 7.

4
5
6
7

Alternative Margin Calculator

LYNXin kautta avattua arvo-osuustiliäsi säilytetään Interactive Brokersilla (”IB”). Arvo-osuustili on joko käteis- tai vakuudellinen limiittiluottotili. Interactive Brokers määrittelee vakuusvaatimukset. Näin ollen LYNX ei voi palveluntarjoajana vaikuttaa vakuusvaatimuksiin. Lue lisää vakuudellisesta limiittiluotosta täältä.

Interactive Brokers tarkastelee vakuusvaatimustasoja rutiininomaisesti ja toteuttaa muutoksia, joiden tarkoituksena on nostaa vaatimuksia vähimmäismääriä korkeammiksi, markkinaolosuhteiden niin vaatiessa. Risk Navigator -työkalu tarjoaa vaihtoehtoisen vakuusvaatimuslaskurin, joka auttaa asiakkaita ymmärtämään tällaisten muutosten vaikutukset salkkuunsa. Seuraavassa esitetään vaiheet, joiden avulla luodaan “mitä jos” -salkku tällaisten vakuusmuutosten vaikutusten määrittämiseksi.

Valitse Classic Trader Workstation näkymän yläreunasta Analytical ToolsRisk Navigator, ja klikkaa Open New What-If.

Näyttöön avautuu ponnahdusikkuna, jossa sinua pyydetään määrittelemään, haluatko luoda hypoteettisen salkun nykyisestä salkustasi vai uudesta salkusta. Valitsemalla “Yes” voit ladata olemassa olevat positiot uuteen “What-If”-salkkuun.

The Alternative Margin Calculator, johon pääset klikkaamalla SettingsMargin Mode, antaa arvion, miten vakuusvaatimusten muutos vaikuttaa kokonaisvakuusvaatimuksiin, kun se on pantu täysimääräisesti täytäntöön.

Näyttöön tulee ponnahdusikkuna ja voit käyttää ikkunan pudotusvalikkoa vaihtaaksesi vakuusvaatimuslaskelmat Default -näkymästä (joka on nykyinen käytäntö) uuteen vakuusvaatimusnäkymään (uuden vakuuskäytännön-nimike vaihtelee vakuusvaatimuskäytännön muuttuessa). Alla näkyvässä esimerkissä uusi vakuusvaatimuskäytäntö on nimetty Margin 20211210. Kun olet tehnyt valinnan, klikkaa OK-painiketta kyseisessä ikkunassa päivittääksesi tiedot. Voit siirtyä edestakaisin Margin Mode -asetusten välillä verrataksesi vakuusvaatimusten muutoksia (Maint.Margin/Init.Margin).

Onko sinulla kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä. Meihin saa yhteyden arkisin 9.00–19.00 numerossa 09 4245 1439 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@lynxbroker.fi

Ota yhteyttä