Chat with us, powered by LiveChat

EMIR ja LEI-koodi

EMIR-asetusta ja LEI-koodia koskevia tietoja pääset muokkaamaan LYNX:in Tilinhallinnan kautta.

EMIR ja LEI-koodi

EMIR-asetus eli asetus OTC-johdannaisista, keskusvastapuolista ja kauppatietorekistereistä astui voimaan 16.8.2012. Asetus koskettaa keskusvastapuolten ja kauppatietorekistereiden lisäksi kaikkia johdannaisten käyttäjiä myös pörsseissä tehtävien johdannaisten osalta. EMIR-asetuksen tavoite on lisätä informaatiota kaikista johdannaissopimuksista ja parantaa erityisesti OTC-johdannaisten riskienhallintaa. Uuden asetuksen seurauksena LEI-koodi (Legal Entity Identifier) on tullut pakolliseksi kaikille rahoitusmarkkinoille toimiville yrityksille ja yhteisöille.

Kaikki asiakkaamme ovat joko nähneet tai näkevät Tilinhallintaan kirjautuessa EMIR-asetusta koskevan lomakkeen.  Täytettyäsi nämä tiedot pääset normaalisti kirjautumaan Tilinhallintaan ja myöhemmin myös muokkaaman kyseisiä tietoja. Huomioithan, että tulet näkemään lomakkeen, vain mikäli sinulta vaaditaan lisätietoja.

Kehen EMIR-asetus vaikuttaa?

EMIR-asetus koskettaa kaikkia yritysasiakkaitamme, joiden yritys toimii EU:n alueella. Yksityistilien omistajilta ei tarvita lisätoimenpiteitä.

Lisätietoa EMIR-asetuksesta ja LEI-koodin hankkimisesta voit saada seuraavilta sivuilta:

Finassivalvonta: EMIR

Patentti ja rekisterihallitus: LEI-koodi

Kuinka voin ilmoittaa LEI-koodini?

Kuinka voin ilmoittaa LEI-koodini?

 1. Valitse Manage Account > Account Information > EMIR and LEI Information.
 2. Lue koko lomake ja tarkista, mikäli kaikki tiedot on oikein
 3. Scrollaa alas hiirellä ja tarkista mikä vaihtoehdoista sopii tilanteeseesi.
 4. Pystyt valitsemaan seuraavista vaihtoehdoista:
  a) Ohjeista meitä hakemaan LEI-koodia puolestasi. Tätä varten sinun tulee täyttää ja allekirjoittaa lomake. Mikäli päätät hankkia LEI-koodin kauttamme, niin sen hinta on 119 US-dollaria.
  b) Ilmoita meille jo ennakkoon hankittu LEI-koodi. Koodia tullaan kysymään sinulta seuraavalla sivulla.
  c) Ilmoita meille, ettei sinulla ole LEI-koodia, etkä tahdo hankkia sitä kauttamme, tai mikäli EMIR-asetus ei koske sinua.
 5. Valitse Continue.
 6. Tämän jälkeen toimi seuraavasti:
  a) Mikäli valittuna on vaihtoehto a , niin täytä kaikki tiedot LEI-koodin hankkimiseksi ja valitse Continue.
  b) Mikäli valittuna on vaihtoehto b . niin anna ja vahvista LEI-koodi ja täytä tarvittavat tiedot. Valitse lopuksi Continue.

 

 1. Vahvistusnumero tullaan lähettämään tiliisi linkitettyyn sähköpostiosoitteeseen. Anna vahvistusnumero kohdassa Enter Confirmation Number ja paina lopuksi Confirm.

Mikäli et vastaanottanut vahvistusnumeroa, niin voit napsauttaa kohtaa Resend Confirmation Number . Mikäli et tämänkään jälkeen saa vahvistuskoodia, niin suosittelemme sinua olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme  numerossa 09 4245 1439

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Onko sinulla kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä. Meihin saa yhteyden arkisin 9.00–19.00 numerossa 09 4245 1439 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@lynxbroker.fi

Ota yhteyttä