Chat with us, powered by LiveChat

Miten käteistili eroaa limiittiluottotilistä?

Käteistilin ja limiittiluottotilien ero

Käteistili on tilityyppi, joka ei salli sijoittajan lainata rahaa.   

Käteistili sallii sijoittajan sijoittaa ainoastaan tilille talletettuja rahoja. Kaikilla tuotteilla ei voi käydä kauppaa käteistilillä. Esimerkki tästä on vakuudettomien osto-optioiden myynti (ts. option myynti ilman että myyjä omistaa vastaavan kohde-etuusposition). Lisäksi toimeksiantojen selvitys kestää kauemmin. Sijoituksista saadut rahat ovat käytettävissä uusiin sijoituksiin tyypillisesti kahden pankkipäivän kuluttua. Kaupankäynti ulkomaanvaluutan määräisillä instrumenteilla vaatii valuutanvaihtoa ennen position avaamista. 

Limiittiluottotili on tili, joka sallii vakuudellisen limiittiluoton käytön. 

Sijoittajat voivat käydä kauppaa kaikilla tuotteilla edellyttäen, että heillä on riittävästi vakuuspääomaa. Sijoittajat voivat sijoittaa rahansa uudelleen välittömästi position suljettuaan, mikä käytännössä tarkoittaa rahan lainaamista välittäjältä toimeksiannon selvityksen ajaksi. Sijoittajat voivat myös lainata valuuttoja suojautuakseen valuuttariskiltä ja avatakseen ulkomaanvaluuttamääräisiä positioita ilman valuutanvaihtoa. 

Tähän liittyvien riskien vuoksi sijoittajien tulee täyttää tietyt vaatimukset, jotka koskevat kaupankäyntikokemusta, sijoittajaprofiilia, kaupankäyntilupia ja pääomaa, jotta heille voidaan myöntää limiittiluottotili. 

Päivänsisäisestä limiittiluotosta ei peritä korkoa. Korkoa peritään ainoastaan, jos limiittiluottoa pidetään yön yli. Korot on ilmoitettu hinnastossamme.

Seuraavassa taulukossa on osoitettu kahden eri tilityypin tärkeimmät erot: 

KäteistiliLimiittiluottotili
Vähimmäisikä 18 v Vähimmäisikä 21 v
Osakkeet / ETF-Rahastot / sijoitusrahastot
Senttiosakkeet
Joukkovelkakirjat
Warrantit
Pitkät optiot ja vakuudelliset lyhyet optiot
Valuutanvaihto
Osakkeet / ETF-Rahastot / sijoitusrahastot
Senttiosakkeet
Joukkovelkakirjat
Warrantit
Optiot
Valuutanvaihto
Futuurit
Futuurioptiot
Metallit
Monimutkaiset tai vivutetut pörssinoteeratut tuotteet
Ei vähimmäissaldovaatimusta 2 000 euron vähimmäissaldo limiittiluotolla tapahtuvassa kaupankäynnissä, muuten vain käteistilitoiminnot
Ei kaupankäyntiä limiittiluotolla: vaaditaan (selvitetty) käteissumma kaupankäyntivaluutassa kauppaa vartenIBIE:n riskipohjainen vakuusjärjestelmä + futuurien vakuusvaatimukset
Kauppojen selvitysaika: yksi pankkipäivä kaupantekopäivästä (T+1) optioille, futuureille ja futuurioptioille, muille kaksi pankkipäivää kaupantekopäivästä (T+2) Kauppojen selvitysaika: yksi pankkipäivä kaupantekopäivästä (T+1) optioille, futuureille ja futuurioptioille, muille kaksi pankkipäivää kaupantekopäivästä (T+2)

Kaupasta saadut rahat käytettävissä ennen kaupan selvityspäivää
Lyhyeksi myynti ei mahdollista Lyhyeksi myynti on mahdollista
Päiväkauppa ei mahdollista Päiväkauppa on mahdollista

Käteistilin muuttaminen limiittiluottotiliksi

Jos haluat päivittää käteistilisi luottolimiittitiliksi, voit lähettää pyynnön tilihallinnan kautta. Vaiheittaiset ohjeet pyynnön lähettämiselle löydät alta.

Kirjaudu tilinhallintaan tästä.

Valitse vasemmasta yläkulmasta löytyvästä pudotusvalikosta Settings 1 ja klikkaa Account Settings 2.

1
2

Ikkunan oikealta puolelta Configuration -otsikoinnin alapuolelta klikkaa ”Configure”-ratasta kohdasta Account Type: Cash1.

1

Kohdasta Account Type 2  valitse pudostusvalikosta Margin 3  ja klikkaa Continue 4.

3
4
2
 

Täytä kohtaan Trading on Margin 1 kaupankäyntikokemuksesi taso marginaalilla ja klikkaa Continue 2 Vahvista lopuksi marginaalisopimus seuraavalla sivuilla.

2
1

Huom! Pyynnön hyväksyminen voi kestää 24–48 tuntia.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Huomautus: Kun käyt kauppaa vakuudellisella limiittiluotolla, IB voi lainata rahoitusvälineitäsi. Tähän ei tarvita nimenomaista lupaa.

Saatat olla myös kiinnostunut

Onko sinulla kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä. Meihin saa yhteyden arkisin 9.00–19.00 numerossa 09 4245 1439 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@lynxbroker.fi

Ota yhteyttä

Veeti Niskanen
Veeti Niskanen
Sijoitusasiantuntija