Chat with us, powered by LiveChat

Miten käteistili eroaa limiittiluottotilistä?

Käteis- ja limiittiluottotilin eroavaisuudet

Käteistili on tilityyppi, joka ei salli sijoittajan lainata rahaa.   

Käteistili sallii sijoittajan sijoittaa ainoastaan tilille talletettuja rahoja. Kaikilla tuotteilla ei voi käydä kauppaa käteistilillä. Esimerkki tästä on vakuudettomien osto-optioiden myynti (ts. option myynti ilman että myyjä omistaa vastaavan kohde-etuusposition). Lisäksi toimeksiantojen selvitys kestää kauemmin. Sijoituksista saadut rahat ovat käytettävissä uusiin sijoituksiin tyypillisesti kahden pankkipäivän kuluttua. Kaupankäynti ulkomaanvaluutan määräisillä instrumenteilla vaatii valuutanvaihtoa ennen position avaamista. 

Limiittiluottotili on tili, joka sallii vakuudellisen limiittiluoton käytön. 

Sijoittajat voivat käydä kauppaa kaikilla tuotteilla edellyttäen, että heillä on riittävästi vakuuspääomaa. Sijoittajat voivat sijoittaa rahansa uudelleen välittömästi position suljettuaan, mikä käytännössä tarkoittaa rahan lainaamista välittäjältä toimeksiannon selvityksen ajaksi. Sijoittajat voivat myös lainata valuuttoja suojautuakseen valuuttariskiltä ja avatakseen ulkomaanvaluuttamääräisiä positioita ilman valuutanvaihtoa. 

Tähän liittyvien riskien vuoksi sijoittajien tulee täyttää tietyt vaatimukset, jotka koskevat kaupankäyntikokemusta, sijoittajaprofiilia, kaupankäyntilupia ja pääomaa, jotta heille voidaan myöntää limiittiluottotili. 

Päivänsisäisestä limiittiluotosta ei peritä korkoa. Korkoa peritään ainoastaan, jos limiittiluottoa pidetään yön yli. Korot on ilmoitettu hinnastossamme.

Seuraavassa taulukossa on osoitettu kahden eri tilityypin tärkeimmät erot: 

KäteistiliLimiittiluottotili
Vähimmäisikä 18 v Vähimmäisikä 21 v
Osakkeet / ETF-Rahastot / sijoitusrahastot
Senttiosakkeet
Joukkovelkakirjat
Pitkät optiot ja vakuudelliset lyhyet optiot
Valuutanvaihto
Osakkeet / ETF-Rahastot / sijoitusrahastot
Senttiosakkeet
Joukkovelkakirjat
Optiot
Valuutanvaihto
Futuurit
Futuurioptiot
Metallit
Ei vähimmäissaldovaatimusta 2 000 euron vähimmäissaldo limiittiluotolla tapahtuvassa kaupankäynnissä, muuten vain käteistilitoiminnot
Ei kaupankäyntiä limiittiluotolla: vaaditaan (selvitetty) käteissumma kaupankäyntivaluutassa kauppaa vartenIBIE:n riskipohjainen vakuusjärjestelmä + futuurien vakuusvaatimukset
Kauppojen selvitysaika: yksi pankkipäivä kaupantekopäivästä (T+1) optioille, futuureille ja futuurioptioille, muille kaksi pankkipäivää kaupantekopäivästä (T+2) Kauppojen selvitysaika: yksi pankkipäivä kaupantekopäivästä (T+1) optioille, futuureille ja futuurioptioille, muille kaksi pankkipäivää kaupantekopäivästä (T+2)

Kaupasta saadut rahat käytettävissä ennen kaupan selvityspäivää
Lyhyeksi myynti ei mahdollista Lyhyeksi myynti on mahdollista
Päiväkauppa ei mahdollista Päiväkauppa on mahdollista

Käteistilin muuttaminen limiittiluottotiliksi

Jos haluat päivittää käteistilisi luottolimiittitiliksi, voit lähettää pyynnön tilihallinnan kautta. Vaiheittaiset ohjeet pyynnön lähettämiselle löydät alta.

Huomautus: Kun käyt kauppaa vakuudellisella limiittiluotolla, IB voi lainata rahoitusvälineitäsi. Tähän ei tarvita nimenomaista lupaa.

Kirjaudu tilinhallintaan tästä.

Klikkaa oikeassa yläkulmassa näkyvää henkilökuvaketta ja valitse Settings 1.

1

Ikkunan vasemmalta puolelta Account Settings-otsikoinnin alapuolelta klikkaa kohdasta Account Type 1.

1

Kohdasta Account Type 2  valitse pudostusvalikosta Margin 3  ja klikkaa Continue 4.

3
4
2
 

Täytä kohtaan Trading on Margin 1 kaupankäyntikokemuksesi taso marginaalilla ja klikkaa Continue 2 Vahvista lopuksi marginaalisopimus seuraavalla sivuilla.

2
1

Jos kaikki vaatimukset täyttyvät, muutos myönnetään yleensä 24-48 tunnin kuluessa.

Onko sinulla kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä. Meihin saa yhteyden arkisin 9.00–19.00 numerossa 09 4245 1439 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@lynxbroker.fi

Ota yhteyttä