Chat with us, powered by LiveChat

Negatiivinen valuuttapositio

LYNXin kautta avatulla tilillä voit käydä kauppaa useilla ulkomaisilla sijoitustuotteilla. Näiden tuotteiden kauppa toteutetaan aina siinä valuutassa, missä ne on noteerattu. Jos sinulla ei ole saldoa kyseisessä valuutassa, tämä määrä lainataan, ja sinulle syntyy velka kyseisessä valuutassa. Kun käyt kauppaa vakuudellisella limiittiluotolla, maksat korkoa negatiivisesta valuuttapositiosta. Korko lasketaan päivittäin, ja vähennetään käteispositiosta seuraavan kuukauden kolmantena arkipäivänä. Löydät vuosikorkoprosentit täältä. Tässä artikkelissa käsitellään, miten käsitellä tätä negatiivista valuuttasaldoa, ja miten voit mahdollisesti estää sen.

Kun käyt kauppaa ulkomaisilla valuutoilla (esimerkiksi ostat Applen osakkeita Yhdysvalloissa), tarkista valuuttapositiosi säännöllisesti.

Jos et halua negatiivista saldoa ulkomaan valuutassa ulkomaisella arvopaperilla tehdyn transaktion jälkeen, voit helposti tasapainottaa saldon ulkomaan valuutassa kaupankäyntialustan tilitietojesi yleiskatsauksen kautta. Alta löydät ohjeistuksen, kuinka teet tämän eri kaupankäyntialustoilla.

Mikäli LYNXin kautta avattu tilisi on käteistili, et voi hyödyntää vakuudellista limiittiluottoa tai käyttää vakiintumattomia (=unsettled) varoja uusien positioiden avaamista varten. Tuotteilla käydään aina kauppaa siinä valuutassa, jossa tuotteet noteerataan. LYNX ei suorita valuutanvaihtoa automaattisesti, joten sinun tulee tarvittaessa vaihtaa valuuttaa ennen päätoimeksiannon lähettämistä pörssiin. Huomioithan, että LYNXin kautta avatut arvo-osuustilit ovat automaattisesti monivaluuttatilejä, eli sinulla voi olla samalla tilillä useita eri valuuttapositioita samanaikaisesti.

LYNX+: Ohjeet valuutanvaihtoon
TWS: Ohjeet valuutanvaihtoon

Veloitamme valuuttatapahtumasta 0,4 peruspistettä (1 peruspiste = 0,0001) kerrottuna kaupan arvolla, kuitenkin vähintään valuuttakohtaisen minimikomission.
Jos esimerkiksi ostat 50 000 USD, veloitamme 4 USD: 0,00004 * 50 000 = 2,00 USD. Tässä tapauksessa sovelletaan siis 4 USD:n minimiä.

Tarkastele hinnastoa tarkemmin täältä ja valitse välilehti “Valuutat”.

TWS-kaupankäyntijärjestelmä

TWS-kaupankäyntijärjestelmässä voit nähdä valuuttapositiosi klikkaamalla vasemmasta yläkulmasta ensin Account 1.

1
Siirry Account-ikkunassa kohtaan Real FX Balance 2.

2

Voit sulkea negatiivisen valuuttaposition klikkaamalla hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla Close Currency Balance 1.

1

Kun olet valinnut Close Currency Balance (Vaihe 2), näyttöön ilmestyy nyt valuuttamääräys. Määrä, joka pitää muuntaa lasketaan automaattisesti. Jos haluat lähettää toimeksiannon, paina kirjainta T (Transmit) 1.

1
On mahdollista, että valuutan muuntamisen jälkeen jäljellä on pieni negatiivinen tai positiivinen määrä vierasta valuuttaa. Se palautuu automaattisesi nollaan viikon aikana. Tästä toimenpiteestä ei veloiteta lisämaksua.

LYNX+

Klikkaa sivun vasemmasta yläkulmasta Salkku 1.

1
Skrollaa sivua hiukan alaspäin, kunnes näet otsikon Tilin tiedot – Saldot. Näet nykyiset valuuttapositiosi kohdassa Valuutat. Klikkaa negatiivisen valuuttaposition vieressä olevaa kuvaketta “X – Sulje positio 2. Kun klikkaat ”Vaihda”, avautuu toimeksiantoruutu, jossa voit vielä määritellä ja tarkistaa toimeksiannon ehdot ennen sen lähettämistä pörssiin.

2

LYNX Trading-mobiilisovellus

Valitse päävalikosta Portfolio 1 ja siirry Portfolio-näkymässä kohtaan Cash Balances 2.

1
2

Voit sulkea negatiivisen valuuttaposition, klikkaamalla Close Balance 1 . Näyttöön ilmestyy nyt valuuttamääräys. Määrä, joka pitää muuntaa lasketaan automaattisesti. Jos haluat lähettää toimeksiannon, klikkaa Submit 2.

1
2

Kun suljet valuuttaposition yllämainituin ohjein, on mahdollista, että valuutan muuntamisen jälkeen jäljellä on pieni negatiivinen tai positiivinen määrä vierasta valuuttaa. Se palautuu automaattisesi nollaan viikon aikana. Tästä toimenpiteestä ei veloiteta lisämaksua.