Chat with us, powered by LiveChat

Osinkoraportointi

Tämän artikkelin tarkoituksena on antaa tietoa osinkojen maksusta ja siitä, miten maksuja voi seurata Tilinhallinnan puolelta.

Osinkojen raportointi

Mikäli olet oikeutettu osinkoihin, niin Tilinhallinnan raportin kautta pystyt seuraamaan kohdassa Change in Dividend Accruals, milloin on tietyn osingon pidätyspäivä, maksupäivä, osakkeiden määrän, joille olet saamassa osinkoa, lähdeveron, sekä osinkon brutto-ja nettoarvon. Katso esimerkki alhaalla:

Dividendrapport 1

HUOMIO:  Huomaa, että näihin tietoihin saattaa tulla muutoksia osingonmaksupäivän jälkeen

Maksupäivän jälkeen korjaukset näkyvät Change in Dividend Accruals kohdassa. Dividends  kohdasta pääset näkemään kaikki maksetut osingot ja Withholding Tax näyttää niistä veloitetun lähdeveron.

Dividendrapport 2

Lisäksi lopulliset osingot tulevat heijastumaan myös raportin Cash Report osiossa.

Dividendrapport 3
1
2
Esimerkistä voit nähdä, että lopullinen maksettu lähdevero on 37.50 euroa 1 (15%:a 250.00 eurosta 2) eikä 33.83 euroa, joka näkyi Change in Dividend Accruals kohdassa osingon pidätyspäivänä.

Osinko-osake ja käteisosinko

Osinko-osakkeen käsittely ja raportointi toimii hieman eri tavalla kun käteisosingon. Osinko-osakkeelle ei näy lainkaan merkintää sen pidätyspäivänä kohdassa Change in Dividend Accruals,  sen sijaan sinun tulisi kurkistaa kohtaan Corporate Actions 1. Tällöin osinko-oikeudet ovat myös näkyvissä osakkeina ja niiden tunnus on raportissa “RTS” 2.

Dividendrapport 4
1
2
Osinko-osakkeen maksun (ja mahdollinen käteissumma) jälkeen raportissa on seuraavat merkinnät:

Dividendrapport 5
1
2
3
Kohdan Corporate Actions alla pystyt näkemään sen osakemäärän, jonka vastaanotat osinkoina 1. Esimerkissä vastaanotat 7 RDSA osaketta 2. Kohdassa Dividends pystyt näkemään jäljellä olevan käteisumman, joka tilillesi maksetaan osingonjaon ohessa 3. Tämän käteismaksun löydät myös kohdasta Cash Report 3:

Dividendrapport 6
3
Kohdassa Open Positions pystyt näkemään vastaanotetut positiot  (7 kappaletta RSDA) 1:

Dividendrapport 7
1
2
Samasta kohdasta pystyt myös näkemään osakkeiden hinnan 2.

Positioiden hinta on määritelty yrityksen puolesta, joka on jakanut osingot positioina. Tähän hintaan sisältyy myös lähdevero. Lisätietoja tästä pystyt löytämään kyseisen yrityksen kotisivulta.

Yksityiskohtaisempi osinkoraportti

Mikäli tahdot saada vielä tarkempaa tietoa maksetuista osingoista esim kokonaiselle vuodelle, niin pystyt hankkimaan raportin Tilinhallinnasta seuraavalla tavalla:

 1. Valitse Reports 1 ja Tax 2.
  1
  2
 2. Löydät osinkoraportin  kohdasta Dividend Report joka löytyy Tax Forms osiosta 3.
  3
 3. Pystyt nyt näkemään yleiskuvan maksetuista osingoista vuodelle 2015. Raportti sisältää seuraavat tiedot:
  • Account Information
  • Dividend Detail
  • Payment in Lieu Detail
  • Dividend Revenue Summary
  • Dividend Summary by Country

  Dividendrapport 10

Tämä osinkoraportti on erittäin hyödyllinen, mikäli tahdot saada esim maakohtaista tietoa vastaanotetuista osingoista.  Tällöin voit vain napsauttaa kohtaa Dividend Summary by Country, jolloin

raportti kertoo, kuinka paljon osinkoja olet vastaanottanut jostain tietystä maasta ja kuinka paljon veroa olet kohdemaahan maksanut.

Dividendrapport 11

Onko sinulla kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä. Meihin saa yhteyden arkisin 9.00–19.00 numerossa 09 4245 1439 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@lynxbroker.fi

Ota yhteyttä