Chat with us, powered by LiveChat

Päiväkauppasääntö

Kun ostat osakkeita, osake- tai indeksi optioita, warrantteja tai bondeja Yhdysvaltojen tai Europaan pörsseistä ja myyt ne samana päivänä, sitä kutsutaan päiväkaupaksi.

Yhdysvaltojen lain mukaan sijoittaja, jolla on tilillään alle 25 000 dollaria (tai vastaava määrä euroja), voi tehdä vain kolme päiväkauppaa viiden kauppapäivän aikana. Kaupankäyntiympäristössä tätä kutsutaan nimellä potential pattern daytrade. Jos tililläsi on enemmän kuin 25 000 dollaria, päiväkauppojen määrä on automaattisesti rajaton.

Voit nähdä kaupankäyntijärjestelmässä, kuinka monta päiväkauppaa voit vielä tehdä. Näet sen, kun painat vasemmassa ylänurkassa olevaa Account-painiketta 1.

1
Tilin yleiskatsaus tulee nyt näkyviin näyttöön. Siirry kolmanteen kohtaan nimeltä “Available for Trading”. Viimeisellä rivillä näet kohdan “Day Trades Left”. Ensimmäinen luku ilmaisee kyseisen kauppapäivän päiväkauppojen määrän 2 ja toinen luku ilmaisee seuraavan kauppapäivän päiväkaupat jne 3. Napsauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa vihreää merkkiä pystyt avaamaan sarakkeen 4.

2
3
4
Numerot, jotka ovat käytettävissa kaupankäyntiin -otsikon jäljessä (T,…,T+4) osoittavat niiden päiväkauppojen määrän, jotka sinulla on jäljellä tälle päivälle ja neljälle seuraavalle kauppapäivälle. Yllä olevassa esimerkissä sinulla on vielä jäljellä kolme päiväkauppaa tuleville päiville.

Päiväkauppasääntö koskee  yhdysvaltalaisia ja eurooppalaisia osakkeita, osake- ja indeksi optioita, warrantteja ja bondeja. Kannattaa myös huomioida, että päiväkauppasääntö ei koske CFD-kaupankäyntiä.

Onko sinulla kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä. Meihin saa yhteyden arkisin 9.00–19.00 numerossa 09 4245 1439 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@lynxbroker.fi

Ota yhteyttä