Chat with us, powered by LiveChat

Irlannin lähdevero (Form 8-3-6)

Irlannin veroviranomainen vaatii IBKR:ää keräämään lähdeveron Irlannissa ansaituista koroista.

Lähdevero on 20 %, ja se on vähennettävä tilillesi osoitetuista korkomaksuista. Tätä veroa voidaan alentaa tai se voidaan poistaa, jos verotuksellisella asuinmaallasi on kaksinkertaista verotusta (Double Tax Agreement; DTA) koskeva sopimus Irlannin kanssa.

Mikäli olet EU:ssa (pl. Irlanti) asuva yksityishenkilö tai verotuksellisesti asut maassa, jolla on kaksinkertaista verotusta koskeva sopimus (DTA) Irlannin kanssa, voit täyttää lomakkeen 8-3-6 ("Form 8-3-6"), joka vähentää lähdeveroa tai poistaa sen kokonaan. Tietojesi toimittamisen lisäksi sinun on pyydettävä lomakkeen täyttämistä sen maan veroviranomaiselta, jossa verotuksellinen asuinpaikkasi on.

Huomaa, että lähdeveroprosentti määräytyy Irlannin ja verotuksellisen asuinmaasi välisen DTA-sopimuksen mukaisesti, joka löytyy Irlannin veroviraston verkkosivuilta: https://www.revenue.ie/en/tax-professionals/tax-agreements/rates/index.aspx

Lähdeveroa ei sovelleta yritystiliasiakkaisiin, jos yrityksen kotipaikka on Euroopan unionin jäsenmaissa (Irlantia lukuun ottamatta) tai sellaisten maiden yrityksiin, joilla on kaksinkertaista verotusta koskeva sopimus (DTA) Irlannin kanssa.

1. Lomake 8-3-6 on täytettävä seuraavilla tiedoilla:

  • Asiakkaan nimi
  • Asiakkaan osoite
  • Veronumero asuinmaassa
  • Maa, jossa asiakkaan verotuksellinen kotipaikka on.
  • Verotuksellisen asuinmaan ja Irlannin välinen lähdeverokanta (ks. jäljempänä).
  • Allekirjoitus
  • Päiväys

- Varmista, että kaikki tilinhallinnassa annetut henkilötiedot (nimi, veronumero, asuinpaikka) vastaavat lomakkeella 8-3-6 annettuja tietoja.
- Lomakkeet on laadittu siten, että ne sisältävät verotuksellisen asuinpaikan ja alennetun verokannan asuinmaasi ja Irlannin välisen DTA-sopimuksen mukaisesti.

2. Kun lomake on täytetty, se on toimitettava asuinmaasi paikalliselle veroviranomaiselle.

3. Paikallisen veroviranomaisen on allekirjoitettava ja leimattava lomake.

4. Kun olet saanut täytetyn lomakkeen paikalliselta veroviranomaiselta, voit ladata PDF- tai JPEG-kopion allekirjoitetusta lomakkeesta tilinhallinnan kautta klikkaamalla sivun oikeasta yläkulmasta kellokuvaketta ja valitsemalla "Ireland Interest Tax Form 8-3-6 for XXXX."

ETA-maat, joissa lähdevero on 0 %

Avaa lomake klikkaamalla maakohtaista lippua.

  Itävalta
  Tanska
  Alankomaat
  Slovakia
  Suomi
  Tšekki
  Ranska
   Luxemburg
  Espanja
  Saksa

ETA-maat, joissa sovelletaan yli 0 %:n lähdeverokantaa

  Belgia
  Italia
  Puola

Muut maat, joilla on DTA-sopimus Irlannin kanssa

  Sveitsi*
   Iso-Britannia*
   Yhdysvallat*
(* tarkoittaa, että lähdevero on 0 % kaikissa tilanteissa)

• ETA:n ulkopuolisten asiakkaiden on käytettävä tätä lomaketta, kun lähdeverokanta on 0 %, ja tätä lomaketta kaikissa muissa tapauksissa.
• Jos verotuksellinen asuinpaikkasi ei ole yllä olevassa maaluettelossa, olethan meihin yhteydessä osoitteessa: info@lynxbroker.fi 

LYNX ei ole vastuussa tällä sivulla annetuista tiedoista, eikä sillä ole lakisääteistä velvollisuutta antaa näitä tietoja. LYNX toimii ainoastaan tiedonvälittäjänä tässä prosessissa, joka on Interactive Brokersin (myöhemmin "IB") prosessi ja vastuu. Kaikki antamamme tiedot ovat IB:n luomia tietoja. Annetut tiedot ovat peräisin IB:n verkkosivuilta, ja LYNX on kääntänyt ne englannista paikalliselle kielelle. Mikäli poikkeamia esiintyy, sovelletaan ensisijaisesti englanninkielistä versiota, joka löytyy täältä. Tiedot voivat myös muuttua milloin tahansa, eikä LYNX voi vaikuttaa muutoksiin.

Onko sinulla kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä. Meihin saa yhteyden arkisin 9.00–19.00 numerossa 09 4245 1439 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@lynxbroker.fi

Ota yhteyttä

Veeti Niskanen
Veeti Niskanen
Sijoitusasiantuntija